Дача сад город

Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко

Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко

Здрастуйте, шановні читачі та передплатники! Будь-якого в ці вихідні вирушите на природу і на шашлики. Так, і це правильно! Що вдома сидіти, коли весна прийшла, птахи співають, сонечко світить яскраво і привабливо. Тому вирішила порадувати сьогодні рецептами кльової закуски з цибулі, яка просто необхідна на пікніку. Вчимося правильно і смачно маринувати ріпчастий овоч в оцтовій есенції. Хоча варіантів існує досить багато, роблять і без неї, наприклад, заливають соєвим соусом.

Краще брати свіжі та молоденькі голівки, але й підійдуть і торішні. Безумовно, з нового врожаю страва вийде соковитішою та ароматнішою.

А ти знав? А щоб убити гіркуватість, необхідно перед маринуванням залити склянкою окропу на 8 хвилин.

У всіх виникають відразу ж асоціації, що якщо це цибуля, ох, доведеться плакати і ридати, та бувають такі сорти, які ух, які ядрені! Але і з цією особливістю легко впоратися. А як, досить просто, читайте далі і дізнаєтеся всю жорстоку правду життя).

Швидкий рецепт маринованої цибулі в оцті

Чим взагалі добре такий варіант? Що він готується раз-два і все у шоколаді. Такі рецепти люблять усі. Не знаю, можливо, хтось і взагалі таке диво не пробував ще, так точно можу сказати багато чого втратив.

Читайте також: Як смачно замаринувати патисони на зиму — найкращі рецепти

У моїй сім’ї навіть діти дуже люблять цей здавалося б примітивний салат, все тому що він багатий на вітаміни і цінні сполуки.

Не посперечаєшся з тим, що звичайно краще вживати цей овоч у свіжому вигляді, ніж у консервованому.

Цей спосіб приготування універсальний, тому що такий готовий варіант можна використовувати хоч куди, наприклад, до малосольної рибки, або покласти до інших інгредієнтів у салат. Ну, а головне жоден похід на природу без нього не обходиться, тому що він завжди подається разом із шашличками.

Нам знадобиться:

  • ріпчаста цибуля — 250 г
  • вода питна — 250 мл
  • сіль — 0 ,5 ч.л.
    цукор — 0,5 ч.л.
  • оцтова есенція 9% 5 ст.л. Спосіб приготування:

    1. Для роботи маринаду потрібно дуже мало інгредієнтів, всі вони перед вами. Підготуйте їх наперед. Але, не варто поспішати, спочатку необхідно буде воду підігріти, причому краще довести її прям до кипіння.

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    2. Поки вона гріється в чайнику, під струменем холодної води ретельно промийте головний продукт. Зніміть все лушпиння, візьміть гострий ніж і порубайте на пластики. Багато хто робить цю закуски у вигляді кілець або напівкілець.

    Сорт цибулі може бути абсолютно будь-яким, хоч червоним, хоч білим. Червоний не такий гіркий, він стоїть на порядок дорожче, але він гарніше чисто зовні.

    А щоб не було гіркоти, необхідно залити підготовлені пір’їнки окропом, накрити кришкою тарілку і залишити на 8 хвилин. Нехай плаває, подаруйте йому процедуру).

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    Після закінчення часу важливо злити всю воду, можна навіть потрясти на друшляку.

    Є така думка, що воду не обов’язково зливати, а можна прямо відразу ж у трохи охолонути додати оцту. Це помилка.

    3. Зробити так можна, тільки воду все одно доведеться вилити і залити тоді вже новою холодною, адже в тій рідині вся гіркота.

    Читайте також: Прості рецепти приготування кабачкового пюре для дитини на зиму

    Або, просто перемішати шматочки з оцтовою есенцією і дати постояти близько 20-40 хвилин, залежно від того, якої кислоти ви хочете, щоб було на смак.

    Перш ніж додавати оцет у салат, необхідно в ньому розчинити цукор і сіль.

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    Після всіх маніпуляцій вилийте всю зайву вологу та вживайте на здоров’я! А якщо ще й картопля молоденька буде відварена зі смаженими котлетками на столі, то взагалі казка.

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко

    Маринована цибуля для шашлику — рецепт, як у кафе

    Так, така назва велика, а робити майже нічого не доведеться. Напевно хоча б раз у житті бачили, що в шашличних до шашличок обов’язково дають щедру порцію цієї закусочки зі свіженького цибульки. Тому що він і правду красень і дуже добре поєднується з будь-яким видом м’яса.

    Нам знадобиться:

    • ріпчасті головки — 2 шт.
    • винний оцет 6% — 140 мл
    • сіль за смаком

    Спосіб приготування:

    1. Перша складність, з якою можна зіткнутися, це сльози. Так, через нього часто доводиться ревти.

    Секретна технологія. Щоб не плакати, рекомендується покласти овочі в холодильник попередньо на 2 години.

    Багато хто цей варіант не влаштує, тоді можу запропонувати ще такий, помістіть прямо в лушпайку плоди в холодну водицю хоча б на 30 хвилин, це має вбити газ. Адже саме він виділяється назовні і через нього сльозяться наші очі.

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    2. А далі, як то кажуть усе як по маслу, ріжте його на форму схожу на півмісяць.

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    3. Потім беріть винний оцет і до країв наливайте в будь-яку глибоку миску. Час витримки – близько 40 хвилин. Але, краще пристосуватися і спробувати трохи раніше, всі у всіх переваги різні.

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    Читайте також: Як правильно заморозити огірки на зиму в морозилці: 6 способів заморозки

    Перед подачею на стіл злийте рідину і можна присмачити олією, брати можна навіть нерафіноване, це вже кому, як подобається.

    Для гамбургера

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    Мариновану цибулю для гамбургера можна робити за будь-яким наведеним тут рецептом. Але можна зробити і швидко за 20 хвилин під час приготування гамбургера. Адже він буде у складі начинки, і не так важливо, щоб був дуже м’яким, досить просто прибрати гіркоту і надати смаку маринаду.

    Продукти:

    • Цибуля – сто п’ятдесят грам ,
    • Оцет 6% — десять столових ложок,
    • Вода — п’ятнадцять столових ложок,
    • Цукор — три столові ложки.
    1. Робимо маринад. Налити в тарілку оцет, воду, всипати цукор. Цибулю порізати кільцями. Опустити цибулю в маринад, потримати у ньому двадцять хвилин. Тепер можна використовувати для гамбургера.

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко

    Відео про те, як замаринувати цибулька смачно за 5 хвилин

    Тим, хто любить дивитись, а не читати, рекомендую до перегляду цей сюжет. Чим він добрий? Автор все детально і докладно показує, так що впорається будь-який навіть недосвідчений знавець кулінарної справи. Залишається тільки тупо брати та повторювати.

    А потім насолоджуватися, адже його можна подавати з будь-якими іншими стравами, наприклад з м’ясом по-французьки або з пловом.

    Маринад для цибулі з оцтом та цукром + правильні пропорції


    Скажіть напевно, вже був такий рецепт. Кожен варіант особливий, він чимось відрізняється.

    Якщо вам потрібне більш точне співвідношення, то сміливо беріть цей неважкий спосіб. Тим більше, якщо сильно поспішайте, то цей варіант, якраз для того і придуманий. Але, він і на смак незвичайний з родзинкою, можна сказати шалений. Злегка солодкуватий і в міру солоний.

    Так, що раджу випробувати, що раніше, то краще. А потім ще раз прийти сюди на сторінку і записати собі в блокнотик, або додайте просто цей сайт в закладки браузера.

    Нам знадобиться:

    • оцет 9% — 4 ст.л або 2 ч.л — якщо оцет 70%
    • вода кімнатної температури — 1 ст.
    • ріпчаста цибуля — 2-3 шт. >
    • хмелі-сунелі або інші спеції, перець мелений — за смаком

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    Спосіб приготування:

    1. Ріпчасті головки подрібніть на часточки, що нагадують веселку, таким чином як тут.

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    2. Потім головні складові помістіть у глибоку ємність. З’єднайте з приправами, перцем і сіллю, а потім руками злегка розімніть, але перемішуйте обережно, а то перетворите на ганчірочку. Присмажити олією без запаху.

    Це цікаво. Саме рослинна олія допоможе просякнути всіма ароматами трав.

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    3. І ось тільки тепер беріть потрібну кількість води та оцту.

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    4. Розмішайте столовою ложкою, накрийте кришкою і дайте постояти і настоятися всіма принадами.

    Також сюди можна внести будь-яку зелень, таку як кріп, петрушку та часник.

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    У такому вигляді він повинен простояти 20 хвилин, а надалі зцідіть воду, зберігайте в холодильнику від 1-2 діб. Приємного апетиту!

    Спосіб приготування

    Перед тим як маринувати цибулю для салату, її необхідно правильно обробити. Для цього овоч очищають від лушпиння, а потім нарізають тонкими кільцями, півкільцями або кубиками (як вимагає рецепт страви). При цьому з продукту обов’язково прибирають жорсткі елементи, що розташовуються біля кореневища плода. Потім його викладають у піалу, обсипають невеликою кількістю сушеного кропу та цукровим піском. На завершення овоч заливають 6%-ним натуральним укусом. Перемішавши інгредієнти, їх закривають кришкою та залишають при кімнатній температурі на 25-35 хвилин. За цей час цибуля повинна просочитися маринадом, стати гострим і хрумким.

    Перед тим як використовувати готовий продукт для салату, його ретельно віджимають, а при необхідності попередньо промивають у холодній воді (якщо овоч став занадто гострим).

    Читайте також: Простий рецепт приготування варення з фізалісу на зиму

    Маринуємо в яблучному оцті

    Усім відомо, що є методи закочування цієї страви в банки на зиму. Але, часто то не вистачає, то хочеться навести невелику порцію і відразу ж з’їсти. Тому можна вдатися відразу до таких дій.

    Ось ця думка. Якщо не хочете взагалі використовувати оцет, можна замінити на свіжий сік лимона.

    Нам знадобиться:

    • ріпчаста червона цибуля — 6 шт.
    • столовий оцет — 14 ст.л
    • сіль — на розсуд або без неї
    • вода — 2 ст.

    Спосіб приготування:

    Сам процес готування такий самий приблизно, як і в першому варіанті. Необхідно накришити овочеві плоди на тоненькі шматочки. А потім залити гарячою водою 1 ст., прям окропу і дати постояти близько 10 хвилин.

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    Після видаліть вологу та залийте звичайною кімнатною температурою водою та яблучним оцтом. Посоліть на свій лад. Закрийте баночку і потрясіть у руках. Зберігайте в холодильнику, а їсти можна лише через 1 день. Якщо такий варіант не влаштовує вас, то беріть пропорції оцту більше, або використовуйте їдальні. банках він погано зберігається навіть у холодильнику.
  • Закуску можна заправити майонезом або сметаною, додати зелені і отримати абсолютно нове блюдо.
  • Маринована холодним способом цибуля вийде більш хрустким і гострим. При гарячому способі маринування, залитий окропом, він втрачає хрусткість і гіркуватість. Тут вибирайте самі, враховуючи ваші гастрономічні уподобання.
  • Раду нарізати цибулю тонше, так вона краще промаринується, і гіркота зовсім піде.
  • Якщо ми готуємо цибулю до риби, доречніше буде замаринувати її лимонного соку з додаванням цедри. Якщо ж до азіатських м’ясних та курячих страв, то добре буде додати побільше перцю та меду.
  • Закуска виглядає набагато красивіше, якщо зробити нарізку кільцями, хоча найчастіше використовують півкільця та кубики.
  • Не кладіть у маринад багато солі і цукру, щоб не перебити сам смак продукту. . Вчені давно виявили, що саме такий славний овоч допомагає справлятися в нашому організмі зі стрептококом та дизентерією.

    Ми звичайно не можемо лопати його просто так, а от наприклад з такою стравою як люля точно не проти. Поділіться своєю думкою, до якої страви зазвичай ви консервуєте цей продукт?

    Секрет цієї технології полягає в тому, що тут використовується лимон або апельсин. Багато хто запевняє, що підійти можуть взагалі будь-які цитрусові. Прикольно.

    Нам знадобиться:

    • ріпчаста цибуля — 2 шт.
    • сіль — 1 ч.л
    • цукрова пісок — 1 ч.л лимон — 0,5 шт. оцтова есенція 9% — 1 ст.л вода — 50 мл >
    • кріп свіжий або сушений — 20 г

    Спосіб приготування:

    1. Подрібніть, як завжди найголовніший продукт, вірніше овоч. Робіть це досить тонкі і акуратно.

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    2. Потім відразу ж розріжте заздалегідь вимитий лимон і почніть давити сік.

    Після цього внесіть закип’ятіть воду, додайте|добавляйте| в неї цукровий пісок і сіль за списком, розмішайте і налийте ложечку оцту.

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    З’єднайте з овочевим салатом. Розмішайте. Час очікування під кришкою – близько 1 години. Після розсолу вилийте до останньої краплі.

    3. Перед тим, як годувати близьких, заправте блюдо рослинним маслом і посипте зеленню.

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
    4. Ось така вітамінізована краса вийде. Клас! Слинки вже побігли.

    Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко

    Рецепт для салату

    Звичайно ж у такій закусці, як салат, чи то це Олів’є, Мімоза чи взяти найзнаменитіший у нас росіян Оселедець під шубою без цього інгредієнта не обійтися. Зазвичай у них рекомендується маринувати або хоча б обдавати білі пір’їнки окропом.

    Який спосіб роботи більше подобається? Якщо нашвидкуруч, то відповідь очевидна, а якщо часом маєте в своєму розпорядженні, то неодмінно консервуйте.

    Нам знадобиться:

    • цибуля — 2 шт.
    • оцет 9% — 3 ст.л
    • гаряча вода — 1 ст.
    • сіль — 1 ч. л.
      Спосіб приготування:

      1. Подрібніть ріпчасті «карапузики» на шматочки квадратної форми. Присипте їх цукром та сіллю. Залийте оцтом, розмішайте. І ось тепер ще на додачу залийте гарячою водою.

      Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
      Ретельно розмішайте, щоб усі супичі інгредієнти розчинилися.

      2. Залишіть у такому вигляді на столі постояти близько 20 хвилин. А потім процідіть через ситечко розчин. Рідина має добре до крапельки стекти.

      Маринована цибуля — 9 рецептів, як замаринувати цибулю в оцті смачно та швидко
      Готуйте з любов’ю та задоволенням. Сподіваюся, проблем не виникло, а якщо і є, то пишіть внизу, розбиратимемося.

      Висновки

      Цибуля – поширена овочева культура, яка користується популярністю. Його варять, запікають, тушкують із овочами, смажать із м’ясом. Додають у супи, салати, другі страви з птиці та риби, навіть готують желе та мармелад. Гриби та субпродукти без цього інгредієнта неможливо уявити.

      Маринована цибуля – закуска до шашлику, оселедця. Кисло-солодкий смак додає родзинку будь-якому салату. При приготуванні головне дотримуватись рецепту.

      Багато людей протипоказано оцтом у зв’язку з підвищеною кислотністю шлункового соку. У такому разі рекомендується замінити продукт на сок одного лимона. Якщо обдати цибулю окропом, вона стає м’якшою, а цукор і кислота роблять її привабливою на смак.

      Усім приємного апетиту!

Схожі статті

Бальзамін: вирощування із насіння в домашніх умовах

elena elena

Як зробити англійський сад — основні правила стилю

elena elena

Хвороби гортензії та їх лікування – опис усіх хвороб із найефективнішими методами лікування

elena elena

Смачний мармелад з яблук з желатином у домашніх умовах: покроковий рецепт з фото

elena elena

Чи можна тримати в будинку квітка молочай – народні прикмети та корисні властивості

elena elena

Безліч видів грошового дерева — дізнайтеся все про своє кімнатному рослині!

elena elena

5 перевірених способів розмноження алое в домашніх умовах

elena elena

Флокси багаторічні: посадка та догляд у відкритому грунті: фото та опис сортів, розмноження, хвороби

elena elena

Розмноження туї живцями в домашніх умовах. Розмноження туї живцями навесні

elena elena

Залишити коментар