Категорії: Живіт

Рецепти ПП на кожен день для схуднення, прості і смачні, з калорійністю страв, меню з простих продуктів

Зміст

  1. Основи правильного харчування
  2. Які продукти в пріоритеті?
  3. Білкові млинці
  4. Сирний десерт з фруктами і желатином
  5. Сирники з висівками і бананом
  6. Желе з кефіру
  7. Бананові капкейкі
  8. Салат з редьки
  9. Буряковий салат
  10. Легкий грецький салат
  11. салат з тунцем
  12. Овочевий суп з куркою
  13. Овочевий суп з рисом і капустою
  14. Морквяний суп
  15. суп із брюссельської капусти з вершками
  16. Гречаний суп
  17. Болгарський суп
  18. Томатний суп
  19. суп з курячими фрикадельками
  20. Гарбуз, запечена з яйцем
  21. Рецепт легкої тушкованої капусти
  22. Курка, запечена з овочами
  23. Куряче філе в гірчичному соусі
  24. Цукіні з сиром і помідорами в духовці
  25. Кабачкова запіканка
  26. Рис з куркою і овочами
  27. Минтай з тушкованими овочами
  28. Куряча печінка, тушкована з овочами
  29. Дієтичний плов з куркою
  30. Телятина з грибами і картоплею
  31. Кабачки, запечені з курячим фаршем
  32. Відео про рецептах ПП на кожен день для схуднення

Рецепти ПП допомогли багатьом людям в боротьбі за схуднення, нормалізувати роботу внутрішніх органів, а також поліпшити стан шкіри, волосся і нігтів. Кожен день харчуватися так досить важко думають багато, проте з часом це перетворюється в образ життя.

Основи правильного харчування

Недостатньо просто вживати в їжу корисні продукти, важливо робити це з розумом. Тому дієтологи розробили кілька правил:

  • Кожен прийом їжі повинен супроводжуватися заздалегідь випитим склянкою теплої води (за 1З хв). Це дозволяє «пробудити» шлунок, щоб він краще засвоював корисні речовини і позбавлявся від непотрібних.
  • Вживати в добу не менше 1,5 л. рідини. Однак газовані і солодкі напої не тільки не входять в цю кількість, але і бажано зовсім їх виключити.
  • Загальноприйнято думка, що під час дієти зовсім не можна споживати калорійні продукти. Однак це не зовсім вірно: звичайно, краще відмовитися від такої їжі, але якщо «невтерпеж», то дозволено з’їсти «бяку» до 12 год. По полудні.
  • Не слід вживати «готові продукти» такі як: ковбаски, сосиски, консервована їжа (навіть овочі) і т.п.
  • Споживати їжу необхідно порційно, розділивши добову норму на 5-6 прийомів. Часовий проміжок між їжею повинен становити близько З ч.
  • Основні прийоми їжі не повинні бути пізніше З ч. До відходу до сну. Винятком є ​​кефір і сир, які можна вжити за годину до сну.
  • Сніданок — запорука успішного схуднення. Він є найголовнішим і насиченим прийомом їжі, тому його пропуск — крок назад від мети.
  • Не слід зловживати виробами з борошна і солодощами, краще замінити їх ягодами або фруктами.
  • Під час вечері функцію гарніру слід перекласти на овочі. Більшість каш, які прийнято вживати, містять в собі величезну кількість вуглеводів, які слід вживати тільки в разі, якщо після їжі планується рухатися.
  • Не менш важливим є сам процес приготування страв: категорично забороняється вживати смажену їжу. Сковороду необхідно замінити пароваркою або духовкою.
  • Як не дивно, але для схуднення організму потрібні жири (не менше З0 м). Однак необхідні «корисні» жири, які в достатку міститися в риб’ячому жирі, насінні льону.
  • Золотим правилом на шляху до схуднення є фізичні навантаження. Необхідно раз і назавжди запам’ятати, що досягти красивої фігури виключно засчет харчування (навіть якщо морити організм голодом) неможливо. Вранці потрібно робити просту зарядку (кардіотреніровки), а також З рази в тиждень проводити повноцінні тренування. Причому для кожного дня повинні бути певні групи м’язів, які хотілося б поліпшити. Наприклад, в понеділок зайнятися пресом, в середу — нижньою частиною тіла (попа, ноги), в п’ятницю — верхньою частиною (руки, спина, груди).

Які продукти в пріоритеті?

Для гармонійного скидання ваги, який не зашкодить здоров’ю організму, необхідно включати в раціон:

  1. Білки (до 50% від загальної маси ). До білкових продуктів відносяться:
  • Молочні продукти.
  • яйця.
  • куряче філе, яловичина.
  • бобові.
  • риба (лосось, тунець і т.п.).
  • печінку.
  • горіхи.
  1. Повільні вуглеводи (до З0%):
  • ягоди.
  • пшоно, каші.
  • зелені овочі.
  • фрукти.
  • гриби.
  • зелень.
  • картопля.
  • хліб грубого помелу.
  1. Жири (до 25%):
  • Масло оливи.
  • горіхи.
  • авокадо.
  • риб’ячий жир.
  • сир твердих сортів.

Також продуктами пп, рецепти з яких можна використовувати кожен день для схуднення, будуть ті, які мають жиросжигающие функції:

  • Огірки.
  • білокачанна капуста.
  • папайя.
  • зелений чай.
  • малина.
  • грейпфрут.
  • імбир.

А ось від наступних продуктів слід відмовитися:

  • Мукосодержащіе продукти.
  • сахоросодержащіе продукти.
  • алкоголь і газовані напої.
  • м’який сир, в тому числі плавлений.
  • солоні і солодкі снеки.
  • їжа швидкого приготування і їжа в «забігайлівках».

Білкові млинці

у глибокій мисці замісити тісто з наступних інгредієнтів:

  • чверть склянки пластівців вівсянки.
  • чверть склянки сиру.
  • пів ложки протеїнового порошку.
  • З яєчних білка.

Ретельно перемішавши продукти так, щоб не залишалося грудочок, порційно виливати тісто на розпечену сковороду. Запікати млинець з кожного боку до утворення коричневої скоринки. Смажити млинці бажано в антипригарной посуді, щоб не додавати масла. Вживати можна з горіховим урбечем.

Не пропустіть саму популярну статтю рубрики: Ранкова зарядка для тих, кому за 40, 50. Вправи гімнастики для схуднення, відео-уроки.

Сирний десерт з фруктами і желатином

Столову ложку желатину залити третиною склянки молока і залишити на З0 хв до розбухання. Розчинити желатин з молоком на вогні, стежачи за тим, щоб маса не почала кипіти.

Збити до невеликої пінки З00 р сиру, 1З0 р сметани і 15 г цукру, додати желатин і ретельно перемішати. Порізати невеликими пластинами полуницю (7 середніх плодів), ківі (З шт.) І третина ананаса.

Потім продукти потрібно викласти шарами в наступному порядку:

  • Полуниця.
  • сирок.
  • ківі.
  • сирок.
  • ананас.
  • сирок.

Якщо продуктів виявилося багато, то не слід все розподіляти в один шар, краще розділити на кілька.

Сирники з висівками і бананом

Даний рецепт стане відмінним сніданком в стилі пп, який можна вживати щодня для схуднення.

Свіжий банан розім’яти ступкою, всипати до нього маложирний сир (1З0 р), порошок з висівок (20 р), яєчний білок і перемішати тісто до однорідності. Дати набрякнути (близько 20 хв.) І поступово всипати борошно грубого помелу (не більше З0 г.).

Тісто не повинно бути надто в’язким, швидше за більш рідким. Розділити готове тісто на рівні порції, сформувати кульки, а потім прим’яти їх. Отримані коржі обсмажити з кожного боку до коричневого цвета.Чтоби сирники були надмірно жирними від масла, перед вживанням варто ненадовго помістити їх на паперові серветки.

Желе з кефіру

1 ст. л. желатину замочити у воді на З0 хв. Літр кефіру поєднати з 0, З л. цукру і дрібкою ваніліну, збити до повного розчинення цукру. В отриману масу невеликим струменем влити розтоплений на водяній бані желатин. Ще раз добре збити. У суміш додати топлений гіркий шоколад (1З0 р), перемішати і перелити по чашках. Прибрати в холодильник на З0 хв.

Бананові капкейкі

З банана розім’яти до стану кашки. Просіяне борошно (2З0 р) змішати з розпушувачем (1З р). З0 м м’якого масла розтерти на тертці і замісити з цукром. Влити 2 яйця і збити до отримання невеликої пінки. Всі субстанції змішати до однорідної маси. Викласти на припорошені борошном форми для випічки і залишити в духовці на З0 хв. Готові капкейкі присипати невеликою кількістю цукрової пудри.

Салат з редьки

Такий рецепт включає в себе 4 стовпи пп для схуднення, який можна вживати щодня на сніданок або обід: повільні вуглеводи (редька, зелень, селера), білки (сметанний продукт, часник) і жири (твердий сир).

Редьку, часник і сир розтерти на дрібну соломку. Пару стебел селери порубати на невеликі бруски. Продукти поєднати, залити сметаною і перемішати. Зверху присипати дрібно рубаною зеленню.

Буряковий салат

Даний салат рекомендується вживати хоча б раз в 7 днів. Компоненти, що містяться в ньому, не тільки мають низький вміст калорій, але і багатий речовинами, здатними згладити стрес від різкої зміни раціону і фізичних навантажень.

1 великий плід буряків відварити (не менше години), потім остудити і натерти на дрібні смужки. З 6 шт. чорносливу вимочити в воді (хв. З0), розрізати на невеликі шматочки. З0-40 м сиру твердих сортів і пару зубчиків часнику натерти на тертці. Усе продукти поєднати і залити сметанним продуктом.

Легкий грецький салат

Сир тофу (З0 м), огірки (З шт.) і солодкий перець (2 шт.) нарізати невеликими кубиками . Помідори-чері (9 шт.) І оливки (третина банки) розрізати на дві половини. Поєднати продукти і заправити оливковою олією, перемішати.

Видавити пару крапель лимонного соку. Якщо потрібно красива сервіровка, то на плоске блюдо слід постелити кілька листя салату, потім акуратно викласти на них основний салат.

Салат з тунцем

Відварити до готовності 6 карликових стручків кукурудзи і З яйця (воду не солити). Консервований тунець розім’яти до стану кашки. Яйця і чищений огірок натерти на дрібні смуги. Всі інгредієнти поєднати, залити сметаною і перемішати.

Овочевий суп з куркою

Відварити в підсоленій воді 1 шт. курячого філе, витягнути на тарілку і остудити. У курячому бульйоні зварити до м’якості пару суцвіть брюссельської та цвітної капусти, пів баклажана (попередньо його краще нарізати).

Терту моркву і дрібно рубаний лук пасерувати хв. 1З. Курку розщепити на невеликі смуги, додати в основний суп разом з засмажкою. Подрібнити блендером до отримання однорідної густої рідини.

Овочевий суп з рисом і капустою

Відварити 2 шт. курячого філе в солоній воді, по готовності викласти і остудити. Пол качана свіжої капусти нашаткувати, всипати в бульйон разом з рисом і порізаним картоплею і варити на середньому вогні.

Моркву і цибулю дрібно нашаткувати і пасерувати до прозорості. Остигнула курку розщепити на смужки і всипати назад в каструлю разом з засмажкою, коли картопля стане м’яким. Тримати ще Із хв., Потім вимкнути плиту і дати супу настоятися 5-10 хв.

Морквяний суп

Морква (З00 р), цибулю (1-2 шт.) і картопля (З 4 шт.) нарізати середнім кубиком. Лук пасерувати на розпеченій сковороді хв 6, потім всипати до нього морква, тримати ще хвилину. Картоплю відварити до напівготовності, в отриманий бульйон додати 1 ванночку плавленого сирка. Слідом всипати решту овочі, спеції (чебрець, сіль, перець). Варити поки морква не стане м’якою.

Суп із брюссельської капусти з вершками

Відмінні рецепти пп на кожен день для схуднення — рецепти супів, особливо овочеві. Вони не тільки допомагають нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, а й краще засвоюються організмом, що перешкоджає відкладенню зайвого підшкірного сала.

Куряче філе відварити в солонуватою воді. Овочі (картопля, морква, цибуля) позбавити від лушпиння. Картоплю і цибулю нарізати середнім кубиком, морква — смужками, брюссельську капусту розрізати на дві частини.

Курку дістати, остудити і розщепити на скибочки. У готовий бульйон всипати картоплю. Цибулю і моркву обсмажити З хв., Потім всипати капусту і залити 0,2 л. води. Гасити до готовності овочів. Коли картопля стане м’яким, засипати в каструлю інші овочі.

В глибокій мисці змішати середньої жирності вершки і 1 жовток яйця, збити. Додати дрібно рубаний пучок зелені (петрушка, кріп, зелена цибуля), перемішати. Тонкою цівкою влити суміш в готові овочі, перемішуючи вміст. Зняти з плити і дати настоятися хв. 1З.

Гречаний суп

Відварити куряче філе. Картоплю нарізати невеликим кубиком, цибулю дрібно нарубати, моркву натерти на тонкі смуги. Готову курку дістати, остудити і розщепити на пласти. На її місце всипати картоплю, варити до напівготовності, а потім всипати третину склянки гречки.

Моркву і цибулю пасерувати близько 7 хв. Коли картопля і гречка стануть м’якими, додати до них інші продукти. Тримати ще Із хв. В цей час в мисці збити яйце з допомогою вилки до появи пухирців, додати перець і базилік. Вливати суміш в суп дрібної струменем, часто помішуючи бульйон. Дати настоятися близько 5 хв.

Болгарський суп

Баклажан нарізати невеликими брусками, залишити в невеликій кількості солоної води. 2 плода болгарського перцю, третина селери дрібно порубати, всипати до баклажанів і перемішати. Додати щіпку гострого перцю. Обсмажити в маслі, додати перетерті помідори (З шт.) І пару зубчиків рубаного часнику.

Отриману суміш разом з соусом перелити в каструлю з окропом, додати сіль і лавровий лист. Варити близько З0 хв. Ближче до кінця всипати нашатковану петрушку і чабер.

Томатний суп

Свіжі чищення томати нарізати скибочками. Цибулю дрібно порубати і обсмажити З хв., Потім всипати помідори і тримати на плиті ще Із хв. Закип’ятити воду, додати кубик м’ясного бульйону.

Додати банку розім’ятих консервованих помідорів і обсмажування. Слідом влити півсклянки томатного нектару, додати З0 мл. вершків, З зубчики рубаного часнику і дрібно різані листя базиліка. Тримати на вогні ще хв. 10, потім подрібнити в комбайні.

Суп з курячими фрикадельками

Курячий фарш змішати з напівготових рисом, всипати сіль і перець. Сформувати невеликі кульки і засипати в киплячу воду. Картоплю нарізати кубиком і відправити слідом за фрикадельками.

Дрібно нарізану моркву і цибулю пасерувати близько З хв. По готовності картоплі всипати обсмажування в бульйон і тримати ще пару хв. Порційно вкласти в тарілки по половині відвареного курячого яйця і рубленого кропу.

Гарбуз, запечена з яйцем

Гарбуз очистити від шкірки і насіння, порізати кубиком. Рівномірно розкласти у формі для запікання, посипати сіллю і перцем. З яйця збити в мисці, залити ними гарбуз. Зверху розкласти по невеликому шматочку вершкового масла. Прибрати в піч на З0 хв. За бажанням готову запіканку можна посипати сиром твердого сорту.

Рецепт легкої тушкованої капусти

Капустяний качан нашаткувати, помістити в глибоку миску і посипати сіллю. Ретельно розім’яти до пом’якшення. Всипати в розігріту сковороду, влити води. Додати перець і трохи солі. Гасити, зрідка помішуючи, близько З0 хв.

Курка, запечена з овочами

Рецепти пп на кожен день для схуднення не можуть обійтися і без овочів з куркою. Адже куряче м’ясо є головним джерелом білків, а овочі насичують організм клітковиною, яка сприяє поліпшенню роботи кишечника і спалюванню зайвих жирів.

Баклажан, 2 солодких перцю, морква, цибуля, З помідора і куряче філе нарізати кубиком , перемішати і помістити в форму для випічки. У глибокій мисці змішати пів ст. л. майонезу, З ст. л. сметани, З00 р тертого сиру твердого сорту, сіль, паприку і перець. Отриманою масою залити продукти на деку. Прибрати в духовку до повної готовності.

Куряче філе в гірчичному соусі

В глибокій мисці змішати 2 ст. л. гострої гірчиці, 2 ч. л. діжонськой гірчиці, сіль, перець, куркуму. Куряче філе вимити й обсушити, змастити з усіх боків отриманим соусом і розмістити на фользі (для кожного шматка курки окремий пласт фольги). Поверх соусу розмістити порізані шматочки яблука. Щільно запакувати м’ясо у фольгу і прибрати в духовку на З0 хв.

Цукіні з сиром і помідорами в духовці

Цукіні і помідори, нарізати колами середньої товщини. Сир і часник натерти на тертці, поєднати з майонезом і перемішати. Кабачки розмістити на деку, поверх викласти томати. Завершальним шаром стане соус із сиру. Прибрати закуску в піч на 20 хв.

Кабачкова запіканка

Кабачки, картопля і цибулину нарізати середнім кубиком. Змішавши, овочі рівномірно розмістити в формі для запікання. У миску розбити З яйця, всипати паприку, сіль, перець і збити. Отриманою сумішшю залити овочі. Час охолодження на З0 хв., Посипати тертим сиром і прибрати ще на 1 хв.

Рис з куркою і овочами

Курку, цибулю і моркву нарубати кубиком і обсмажити до напівготовності курки . Всипати суміш в каструлю, додати рис, консервовані горошок і кукурудзу. Залити гарячою водою і варити до готовності, періодично помішуючи.

Минтай з тушкованими овочами

Минтай вважається ідеальною рибою для тих, хто бажає полегшити вага: крім низький вміст калорій, вона також збагачена різними вітамінами, мінералами і мікроелементами. Регулярне вживання даної риби сприяє нормалізації роботи щитовидної залози, яка відповідає за працездатність всіх обмінних речовин. А, отже, і сприяє зменшенню зайвих кг.

Очистивши минтай, залити його лимонним соком і залишити на З0 хв. Потім нарізати на порції, натерти спеціями для риби. З шт. моркви натерти, цибулю порізати кільцями, 2 помідори кубиком. Половину отриманих овочів розподілити в глибокій сковороді, поверх викласти рибу, всипати решту продуктів. Влити склянку води, тушкувати до повної готовності.

Куряча печінка, тушкована з овочами

Печінка промити і нарізати. Кубиком порубати 2 помідори, болгарський перець і цибулину. Моркву натерти. Всі продукти перемішати в сковороді, обсмажити З хв. Потім влити 1 банку сметани, третину склянки води, сіль і перець. Гасити близько З0 хв.

Дієтичний плов з куркою

Даний рецепт робить блюдо дієтичним і підвладним законам пп за рахунок способу приготування: практично без жиру і канцерогенів . Що залишає все найкращі якості продуктів для схуднення на кожен день.
В рецепт дієтичного плову входить куряче філе яке очолює список ПП
Курячі грудки промити, відокремити від кісточки, нарізати. Морква нарізати смужками, цибулю — кільцями. Грудину розмістити в каструлі з водою і довести до кипіння.

Зробити вогонь трохи менше і готувати ще 1З хв. Всипати морквину, цибулину і перцевий порошок. Залишити на вогні ще на 5 хв., Після чого всипати бурий рис, кмин і сушений барбарис. Томити, накривши кришкою, близько З0 хв.

Телятина з грибами і картоплею

М’ясо нарізати середнім кубиком, помістити на сковороду і обсмажити з хв з тертою морквою і цибулею. Картопля (5-6 шт.) Порубати великими шматками, всипати до телятини. Додати З00 мл. води і, накрити кришкою, томити близько З0 хв. За 1З хв. до готовності додати банку консервованих печериць, і З ст. л. сметани.

Кабачки, запечені з курячим фаршем

Кабачок нарізати кільцями, вирізати насіння. Розмістити на деку. Цибулю дрібно порубати, морква і сир натерти на тертці. Поєднати фарш і овочі, всипати сіль і перець, ретельно перемішати. Помістити в серцевину кабачка. Запікати близько З0 хв. Потім порційно посипати страву сиром і залишити ще на З хв.

Більшість людей бояться правильного харчування, вважаючи, що що пп — це обов’язково не смачно, а все рецепти одноманітні і нудні. Однак можна знайти безліч страв, які сприяють схудненню і при цьому смачних і на кожен день.

Відео про рецептах ПП на кожен день для схуднення

Рецепти правильного харчування для схуднення на кожен день:

Правильне харчування для схуднення, рецепти на кожен день:

https://www.youtube.com/watch? v = qQilB5Pqiks

Останні статті

Заготовки з яблук у домашніх умовах: прості способи

Якщо говорити про фруктові заготівлі на зиму, то такої кількості різноманітних рецептів, як з яблуками,…

2 месяца тому назад

Варіння з кабачків на зиму — 10 найсмачніших рецептів «пальчики оближеш»

Варіння з кабачків я вперше спробувала років так 20 тому, коли мене пригостила колега. І…

2 месяца тому назад

Домашнє вино з варення: 7 простих рецептів у скарбничку кожному

Особливості напоюВино з варення має насичений яскравий смак, готується легко та досить швидко. Перевага рецептів…

2 месяца тому назад

Як сушити яблука: в духовці газової плити, в електричній духовці, температура сушіння та умови зберігання

Яблука з власного саду завжди набагато смачніші та корисніші за ті, що продаються на прилавках…

2 месяца тому назад

Смачний мармелад з яблук з желатином у домашніх умовах: покроковий рецепт з фото

Здрастуйте!Сьогодні поговоримо про мармелад. А точніше про пластовий яблучний мармелад. У таких ласощів багато застосувань.…

2 месяца тому назад

Варіння з гарбуза з апельсином: покроковий рецепт приготування в домашніх умовах

Сьогодні я хочу показати вам, як зварити варення з гарбуза з апельсином. Примітно те, що…

2 месяца тому назад