Дача сад город

Цукати з гарбуза в домашніх умовах — 5 способів побалувати себе смачненьким

Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким

Якщо колись серед фруктів та овочів вибиратимуть королеву, то їй неодмінно стане гарбуз! Ця помаранчева товстобока красуня – справжнє диво з грядки. Вона не тільки розкішно виглядає, але також напрочуд смачна і корисна. Відомо, що з гарбуза можна приготувати будь-яку страву: супи, салати, пироги, десерти. Одне з них — це цукати, незвичайні корисні ласощі.
Якщо ви ще ніколи не куштували їх, то неодмінно варто приготувати це частування. Результат обов’язково сподобається вам та вашим близьким. Попросіть своїх домашніх вгадати той продукт, з якого ви приготували новий десерт. Швидше за все, вони не зможуть одразу правильно відповісти. Якісні цукати з гарбуза нагадують висушені скибочки манго, дині, а іноді навіть ананас! Головна перевага сушарки в тому, що вона не пересушує продукт. Тому отримані цукати зберігають не тільки максимальну кількість корисних речовин, але й природний смак та аромат.

Для приготування цукатів із гарбуза у сушарці «Ізідрі» необхідно:

  1. У таз або каструлю з товстим дном влити склянку води та засипати склянку цукру.
  2. Поставити на вогонь . Як тільки вода закипить, у сироп покласти один очищений від шкірки і нарізаний маленькими шматочками лимон, паличку ванілі, кілька штук бадьяна. Опустити в сироп кілограм нарізаного часточками гарбуза. і кип’ятити хвилин двадцять.
  3. Залишити гарбуз до повного остигання на десять-дванадцять годин.
  4. Сироп злити (залишити солодку суміш для просочення коржів або приготування компотів).
  5. Шматочки гарбуза перекласти в сито, щоб вся зайва рідина скла. >
    Простий рецепт цукатів з гарбуза, приготовлених у духовці, допоможе зберегти те, що подарувала природа. З багатого врожаю не пропаде нічого – все піде у переробку і приноситиме користь здоров’ю. Смачні натуральні ласощі цілком можуть замінити цукерки. Це і десерт, і перекус при дієті.

    Читайте також: Найкращі заготівлі з терну: вітамінна бомба серед зими

    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким

    Способи

    Зазвичай процес в’ялення відбувається на відкритому повітрі або в духовці або електросушарці. Про те, ви можете дізнатися з іншої нашої статті.

    На повітрі

    Для в’ялення на повітрі підготовлені шматочки необхідно викласти на сита в місце з хорошою вентиляцією

    де на них не потраплятимуть прямі сонячні промені.

    За кілька днів шматочки необхідно перемішати

    і залишити ще на 2 дні. Після цього можна винести на сонце, залишивши гарбуз у таких умовах на 2 дні. Зазвичай в’ялення повітряним способом триває
    5-7 днів
    .

    Якщо гарбуз на етапі підготовки подрібнити не кубиками, а, наприклад, смужками

    , то їх можна в’ялити, розвішавши на капроновій нитці.

    Про те, як висушити гарбуз прямо у себе на кухні, ви можете дізнатися з відео:

    Рецепт 3. Цукати з гарбуза в лимонно-апельсиновому сиропі

    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Щоб приготувати цукати за таким рецептом необхідно:

    кілограм очищеного гарбуза нарізати середніми шматочками (постарайтеся нарізати гарбуз шматочками однаковими за розміром, що вони приготувалися одночасно);

    1. у 300 грам цукру влити склянки води, додати сік половини лимона, половини апельсина, корицю (чайну ложку), три гвоздички; зварити сироп (цукор повинен повністю розчинитися); і чекати поки закипить;
    2. після того як гарбуз закипить, засікти час і кип’ятити його п’ять-сім хвилин;
    3. після того як шматочки гарбуза стали м’якими, акуратно перекласти їх у друшляк, щоб скла зайва рідина. Це займе близько двох годин;
    4. сироп не виливати, він ще знадобиться. Наприклад, для нової партії цукатів, або для приготування киселю;
    5. розкласти шматочки гарбуза на лист, застелений пекарським папером;
    6. поставити в духовку на дві-три години;
    7. < li>вийняти деко з духовки і обваляти шматочки гарбуза в цукрі

    8. знову поставити деко в духовку на годину-півтори;
    9. коли шматочки цукатів стануть сухими, і не липнуть до рук, їх можна виймати;
    10. готові цукати зберігати у скляній тарі.
    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким

    Рецепт 2

    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Для приготування цукатів з гарбуза в духовці, з використанням нашого другого простого рецепту, вам потрібні такі компоненти:

    • півкіло гарбуза,
    • 150 г цукру,
    • один лимон,
    • пара столових ложок меду,
    • цукрова пудра.
    • < /ul>
      Приготування:

      Читайте також: Покрокові рецепти апельсинового джему з цедрою та шкіркою на зиму в домашніх умовах, з пектином та без

      1. Помийте овоч і поріжте на невеликі шматочки або смужки. Корочку можна не зрізати — так виходить навіть цікавіше. Покладіть в глибоку миску і засипте цукром. Поставте в холодильник на 10-12 годин. Так вона дасть сік. Сік треба зберегти, він потім знадобиться. Поріжте лимон і подрібніть його. Потім перемішайте з медом і цукром до розчинення останнього.
      2. Процідіть.
      3. Додайте в суміш гарбузовий сік і варіть до загусання. .
      4. Всього варіння займе близько години.
      5. Застеліть лист пергаментом і викладіть на нього напівготові солодощі.
      6. Підсушіть в духовці з вентиляцією протягом 20 хвилин (при 40 градусах).
      7. Обвалюйте в цукровій пудрі і насолоджуйтесь!

      Як бачите, це рецепт трохи простіше першого, однак, це не означає що він менш смачний.

      Рецепт 1 цукати з гарбуза покрокові фото

      Технологія приготування цукатів настільки проста, що їх навіть колись готували бабусі в селах. У них не було кухонних комбайнів, мікрохвильових печей, мультиварок та духовок із конвектором. Шматочки фруктів довго варили в цукровому сиропі в печі, потім тамили ще кілька днів. А потім просто розкладали на папір і сушили або на сонці або на печі.

      Такі смачні зацукровані фрукти та ягоди складали у скляні банки і зберігали в коморі, цілу зиму, ласуючи такими смачними цукатами. Причому найкраще для таких солодощів вибирати її солодких мускатних сортів. Такі тикування легко відрізнити від твердокорих за формою та за розміром. А ще у них більш солодка та соковита м’якоть гарного оранжевого кольору. Тому і виходять такі смачні цукати з гарбуза з апельсином і корицею в духовці, рецепт з фото зморіть нижче. — 1 кг, вода — 250 мл, ванілін 10 г, стиглий плід апельсина — 1 шт., мелена кориця — 1-2 ч. л.

    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Стиглий гарний гарбуз розрізаємо навпіл, виймаємо з нього насіння та волокна

    Гострим ножем обережно знімаємо з гарбуза шкірку і нарізаємо її на кубики приблизно по 1,5-2 див.

    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Складаємо гарбуз у каструлю, заливаємо водою, додаємо цукор і порізаний часточками плід апельсина.

    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    На невеликому вогні кип’ятимо гарбуз у сиропі 15 хвилин, а потім даємо йому повністю охолонути.

    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Знову ставимо на вогонь, кип’ятимо 15 хвилин і остудити. Цей процес повторюємо 3-5 разів, поки гарбуз повністю не увариться. Востаннє додаємо в сироп ванілін та корицю.

    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Проціджуємо гарбуз від сиропу, для цього відкидаємо гарбуз на друшляк і даємо стекти всьому сиропу.

    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Читайте також: Повидло з гарбуза – найжовтогарніша заготівля! Рецепти різного повидлу з гарбуза з цитрусами, кабачками, курагою, яблуками

    Тепер вистилаємо пергаментним папером лист і обережно кладемо на нього шматочки зацукрованого гарбуза

    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Ставимо деко в духову шафу на найменший вогонь, приблизно 80 — 100 градусів і сушимо 3-5 годин. Дуже добре, якщо у вас є функція конвектора, тоді сушіння цукатів пройде набагато швидше та ефективніше. Ще краще сушити цукати в електричній сушарці, там ви можете виставити потрібну температуру і не турбуватися, що цукати пригорять.

    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Готові цукати знімаємо з листа, поки вони ще теплі, щоб не присохли до паперу, посипаємо цукровою пудрою або корицею і складаємо в баночку.

    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Приємного апетиту!

    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким

    Як правильно вибрати інгредієнти

    Для виготовлення цукатів вибирають гарбуз солодких сортів Апорт або Акорд зі світло-оранжевою щільною м’якоттю. Крохмальні сорти гарбузів при термообробці дають ефект «сухарів». Ідеально для цукатів підходить мускатний гарбуз. Її легко відрізнити від інших сортів – плід рослини має форму гітари, а при розрізанні м’якуш випромінює мускатний аромат.

    Якщо потрапив гарбуз, позбавлений запаху, невелика кількість кориці у поєднанні з лимоном або апельсином легко виправлять ситуацію. Головне — щоб м’якоть плода була щільна, і при варінні не перетворилася на пюре. власників електросушарки. Втім, за потреби можна замінити її і звичайною духовкою або аерогрилем. Цукатів буде досить багато, але кількість інгредієнтів зменшувати не варто. Такий десерт довго зберігається навіть при кімнатній температурі, достатньо лише покласти його в ємність з кришкою, що закривається, так що можна відразу приготувати його із запасом. Дуже ніжними стануть цукати з гарбуза з додаванням цукрової пудри, але використовувати його не обов’язково.

    Інгредієнти:

    • 3 кг гарбуза;
    • 1 лимон;
    • 4 ст. л. цукрової пудри;
    • 600 г цукру.

    Спосіб приготування:

    1. Очистити гарбуз, нарізати невеликими брусочками, скласти в глибоку містку каструльку.
    2. Поверх гарбуза висипати весь цукор, дочекатися виділення соку.
    3. Злити отриманий з гарбуза сік в окрему каструльку.
    4. Лимон порізати кружальцями і викласти в сік.
    5. Сироп закип’ятити, процідити і вилити до гарбуза гарячим.
    6. 4 рази прокип’ятити гарбуз по 5 хвилин у сиропі, остуджуючи його до кімнатної температури між варками.
    7. Викласти гарбуз у сито і дати стекти зайвої рідини.
    8. Підготовлені цукати з гарбуза перекласти на решітку сушарки для овочів і сушити 4 години. li>

    Як приготувати цукати з гарбуза з медом у домашніх умовах простий рецепт у духовці

    Цукати з гарбуза в домашніх умовах - 5 способів побалувати себе смачненьким
    Дієтичні цукерки – хіба таке можливо? Звичайно, якщо ви приготуєте цукати з гарбуза з медом та пряними спеціями. Такі ласощі не зашкодять фігурі, тому що в його ста грамах міститься не більше 150 ккал.

    З такими ласощами можна не лише пити чай чи каву вранці. Його добре брати з собою в дорогу, у відрядження або на роботу для перекушування, щоб не спокуситися булочками. ul>

  6. півтора кілограма гарбуза очищеного від насіння і шкірки;
  7. паличка кориці;
  8. ванільний цукор – один пакетик;
  9. три штуки гвоздики;
  10. li>

  11. чотири ложки фруктози;
  12. чотири ложки меду
  13. Готуємо так:

    нарізати на кубики розміром 4х4 см овоч; проварити його кілька хвилин у воді, до якої додати паличку кориці; зварити сироп із двох склянок води, меду, фруктози та ванільного цукру; покласти в сироп шматочки гарбуза; дати закипіти і проварити гарбуз у сиропі хвилин п’ятнадцять; залишити з вечора до ранку остигати; обережно викласти шматочки овочів у сито; як тільки весь сироп стече, викласти гарбуз на лист (застелити обов’язково пекарським папером або фольгою); підсушити в духовці при низькій температурі, з відкритими дверцятами не менше чотирьох-п’яти годин; досушити ще добу за кімнатної температури; укласти готові ласощі у пластиковий контейнер і прибрати в холодильник.

    Як бачимо, процес приготування не можна назвати швидким. Він може тривати до двох днів. Але отриманий результат порадує вашу родину.

    Всі знають, що з гарбуза можна приготувати не лише каші, запіканки, варення та джеми, а й цукати. Це дуже корисний десерт до чаю, так як такі цукерки — джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Їх не складно приготувати, а зберігатися вони можуть до наступного врожаю. Готувати ласощі можна в духовці, мікрохвильовій печі або сушарці для овочів.

    Якщо у вас немає таких чудо-помічниць на кухні як мікрохвильова піч або сушарка для овочів, то готуйте цукати з гарбуза в духовці, це найпростіший рецепт у домашніх умовах, яким користувалися наші мами. Потрібно віддати належне — гарбузові цукерки виходили у них просто чудові! Згадаймо дитинство та порадуємо своїх дітей чудовим та корисним десертом.

    Приємного чаювання!

    Склад і користь

    Чим корисний в’ялений гарбуз? Гарбуз — натуральний вітамінно-мінеральний комплекс

    Читайте також: Морква по-корейськи на зиму в банках – 5 дуже смачних рецептів

    . Плід вважається чемпіоном серед інших плодів за вмістом у ньому
    заліза
    . Крім заліза до складу продукту входять: бета-каротин; клітковина; вітаміни — С, Е, В1, В2, РР; /li>

  14. макро- та мікроелементи — калій, кальцій, мідь, магній, кобальт, фтор, кремній, цинк.
  15. Вітамін Е та солі цинку

    , якими особливо багатий гарбуз, допомагають запобігти передчасному старінню організму.

    Гарбуз — продукт дієтичний

    . Завдяки мінімальному вмісту в ній грубої клітковини та кислот, овоч допустимий до вживання людьми із запальними захворюваннями органів системи травлення.

    Велику користь гарбуз приносить людям із залізодефіцитною анемією

    , оскільки містить у собі мінеральний комплекс, що бере участь у процесі кровотворення. Регулярне вживання в’яленого гарбуза надає позитивний вплив на печінку .

    Сам по собі гарбуз — продукт низькокалорійний

    , і при в’яленні її без додавання цукру, калорійність становить 28 кКал/100 г. Однак, якщо в’ялити гарбуз, витримуючи і
    бланшуючи в цукрі
    , його калорійність зростає до 110 кКал/100 г.

    Про те, читайте у нашій статті.

Схожі статті

Як правильно обрізати флокси після цвітіння — практичне керівництво для новачків

elena elena

Шкідники і хвороби цибулі ріпчастої, способи боротьби з ними

elena elena

Мисливець бірючина: посадка, догляд, розмноження бірючини

elena elena

Фікус бонсай — догляд та вирощування в домашніх умовах

elena elena

Посадка і догляд за домашніми лимонами, як часто поливати і чим підживити в кімнатних умовах

elena elena

Відсікти зайве в ім’я пишного цвітіння або поради, як правильно обрізати бегонію

elena elena

Осінній догляд за гладіолусами і підготовка квітів до зими

elena elena

Ставок на дачі — інструкція з облаштування своїми руками. Багато фото гідних варіантів, відео, рекомендації, різновиди та технологія виконання

elena elena

Чи можна заморозити морква на зиму в тертому, вареному вигляді або цілий? Описуємо способи консервації

elena elena

Залишити коментар