Якщо ви думаєте, що з вареннями покінчено, це не так. Адже настав час закривати ласощі з кавунових кірок і гарбуза. А ще на підході чорноплідна горобина. І перед вами добірка з легких та простих рецептів варення з аронії.
Цей вид ягід дуже цінуються знахарями та людьми, які дбають про своє здоров’я. Але багато з’їсти її не вдасться, у неї специфічний смак із терпкістю. А що робити з рештою плодів? Правильно переробити на зиму. При невеликій термічній обробці все ж таки трохи вітамінів зберігається. А для більшої користі ви можете її заморозити. Про це також докладніше розповім нижче.
Отже, щоб ягода при варінні залишалася цілою і стала м’якшою на смак, її раджу бланшувати п’ять хвилин у окропі. І лише після цієї процедури варити варення.
Як це зробити? Просто пересипаємо плоди в миску і заливаємо окропом, наприклад, з чайника. Залишаємо так на 5-7 хвилин. Потім зливаємо рідину, а горобину промиваємо під холодною проточною водою.
З цим усе стало зрозумілим. Але часто запитують: скільки брати цукру. Тут відповідь проста: зберігаємо пропорцію 1:1. Цього цілком достатньо.
Читайте також: Дуже смачні рецепти маринованої моркви на зиму: покрокове приготування в домашніх умовах
Збирати чорноплід для варення необхідно після перших заморозків. Тоді смак у аронії менш терпкий. Ягода повинна бути повністю дозріла і мати синювато-чорний колір. Перед приготуванням варення необхідно обов’язково перебрати чорноплід і відібрати на утилізацію всі хворі та гнилі екземпляри. Необхідно промити продукт і відібрати сміття.
Для приготування потрібен емальований посуд. У жодному разі не варто брати алюмінієвий посуд. Ягоди набудуть неприємного смаку за рахунок окисних процесів. Фахівці радять навіть не збирати чорноплід у алюмінієву тару, тим більше не зберігати її там.
Вишневі листочки потрібні невеликого розміру, оптимальний варіант — молоденькі, з дерева. Їх обов’язково добре промити.
Для варення потрібно підготувати та простерилізувати банки. Стерилізацію можна провести як під парою, так і в духовці.
Варіння з чорноплід з вишневим листом за класичним рецептом готується із застосуванням найпростіших інгредієнтів. Необхідні продукти для таких ласощів:
Багато власниць рецепт приготування здається клопітким, але при цьому він дуже смачний і ароматний. Інструкція приготування кроків:
Гробина може позбутися терпкості шляхом попереднього заморожування плодів. Замерзла волога зсередини рве клітини, тому горобина краще обробляється. Після цього в мікротріщини, що утворилися, сироп зможе проникнути набагато легше.
Процес заготівлі апетитного частування:
Тара щільно закупорюється, охолоджується в кімнаті і ставиться в льох.
Густі, ароматні та корисні ласощі подаються на рум’яному тостовому хлібі, багеті або просто в розетці до чаю.
Варіння з чорноплідної горобини та вишневого листя відмінно поєднується з яблуками, грушами та іншими фруктами. Є багато варіантів смачних рецептів із приємним ароматом.
Один із популярних і простих варіантів ласощів включає такі компоненти:
Читайте також: ТОП 16 простих рецептів варення з червоної горобини на зиму в домашніх умовах
Дуже важливо дотримуватися технології варіння варення з чорноплідної горобини, тільки в цьому випадку, десерт матиме приємний смак.
Цікаві факти! Ягоди чорноплідної горобини – це справжній мультивітамінний комплекс, який відмінно підтримує імунітет, допомагаючи організму боротися з інфекціями під час застуд. Крім того, даний продукт володіє здатністю знижувати артеріальний тиск і дуже корисний для гіпертоніків. якщо додати трохи лимонної кислоти. Інгредієнти для варення:
Покроковий алгоритм приготування зимових ласощів:
li>
Смачне густе варення за перевіреним рецептом старих часів. Так, так готували ще наші бабусі. А я із задоволенням ділюся з вами.
Потрібно:
ul>
Приготування:
Ягоди перебираємо, видаляємо плодоніжки. Хорошо промиваємо плоди, потім обдаємо окропом і відразу холодною водою.
Після закипання варимо 2-3 хвилини, потім залишаємо на ніч остигати під закритою кришкою. Вранці знову кип’ятимо масу 2-3 хвилини.
Повторюємо процедуру – остуджуємо, ставимо на вогонь.
Заготівля називається швидкою, тому що на кип’ятіння йде кілька хвилин. Єдине, доводиться довго наполягати на масі. При цьому не зачіпається багато сил – від вас потрібно лише тричі перешкодити варення не більше 3-х хвилин. вишнями чудово зберігається у стандартних для таких заготовок умовах. Це має бути темне та прохолодне приміщення. Будь-яка консервація не зазнає проникнення прямого сонячного світла. У зимовий період температура в такому приміщенні не повинна опускатися нижче за нуль. А також є межа максимальної температури — 18 °C. У льоху на стінах не повинно бути слідів цвілі та підвищеної вологості, інакше це негативно позначиться на зберіганні заготовки.
Зберігати ласощі можна і у квартирі. Для цього підійде неопалювальна комора або балкон з темною шафкою, яка не промерзає в зимовий період. Особливості приготування варення з аронії з вишневим листям Потрібно чітко слідувати рецептурі, інакше варення може гірчити, так як у свіжому вигляді чорноплідна горобина має специфічний, терпкий, в’яжучий смак. злегка приморожені після перших заморозків. Але заготовляти потрібно, поки що немає сильних морозів. Відбирають цілі, не пошкоджені, не зіпсовані і, звичайно, плоди, що повністю дозріли.
Перед закаткою варення необхідно добре вимити і простерилізувати банки. Для цього використовують обробку гарячою парою, поміщаючи їх над киплячою каструлею, прожарювання в духовці або нагрівання в мікрохвильовій печі.
Існують різні рецепти, з додаванням багатьох інгредієнтів – кориці, яблук, лимона, але основа завжди одна – плоди горобини.
Ідеальне варення має консистенцію, близьку до повидлу, але з плодами, що чітко проглядаються в ньому.
Для приготування варення з чорноплідної горобини, перш за все, необхідно запастися терпінням. – час приготування – 4,5 години. Особливої складності при його варінні абсолютно немає, головне — дотримуватися вказівок перевіреного, класичного рецепту. Ванілін не є обов’язковим інгредієнтом, його додають за бажанням.
Крім того, ягоди мають виражену протизапальну дію. Вони також позитивно впливають на обмін речовин. Корисні вони і для профілактики цукрового діабету.
Зберігають закочене варення з чорноплідної горобини як при прохолодній температурі (у льохах і підвалах), так і в домашніх коморах, при кімнатної температури. У стерилізованих банках, за кімнатної температури, воно зберігається без втрати якості протягом року, у прохолодному місці або в холодильнику – до 2-х років.
Чорноплід користується спірною популярністю – хтось її категорично не любить через гіркуватий присмак, а інші широко використовують, у тому числі для приготування домашніх алкогольних напоїв. Хоча з тим, що вона несе величезну користь для організму і є цінним лікарським засобом, ніхто не сперечається. Але є рецепти приготування смачного варення з ягід чорноплодки з вишневим свіжим листям, яке полюбиться всім.
Варіння з аронії чорноплідної дуже смачне та поживне, але надмірне його вживання може призвести до неприємних наслідків — підвищення згортання крові. Помірна ж кількість цього варення принесе тільки користь.
Потрібно чітко слідувати рецептурі, в іншому випадку варення може гірчити, так як у свіжому вигляді чорноплідна горобина має специфічний, терпкий, в’яжучий смак. br />
Ягоди для приготування варення збирають у середині або наприкінці жовтня, вони повинні бути злегка приморожені після перших заморозків. Але заготовляти потрібно, поки що немає сильних морозів. Відбирають цілі, не пошкоджені, не зіпсовані і, звичайно, плоди, що повністю дозріли.
Перед закаткою варення необхідно добре вимити і простерилізувати банки. Для цього використовують обробку гарячою парою, поміщаючи їх над киплячою каструлею, прожарювання в духовці або нагрівання в мікрохвильовій печі.
Читайте також: Покрокові рецепти дуже смачного та надзвичайно гарного варення з ківі на зиму
Для приготування варення з чорноплідки (аронії) потрібна наявність бажання, правильного рецепту та Основні інгредієнти. Ну і, звісно, часу. Більшу його частину займає перебирання плодів та наполягання варення.
Існують різні рецепти, з додаванням багатьох інгредієнтів – кориці, яблук, лимона, але основа завжди одна – плоди горобини.
Ідеальне варення має консистенцію, близьку до повидлу, але з плодами, що чітко проглядаються в ньому.
Для приготування варення з чорноплідної горобини, перш за все, необхідно запастися терпінням. – час приготування – 4,5 години. Особливої складності при його варінні абсолютно немає, головне — дотримуватися вказівок перевіреного, класичного рецепту. Ванілін не є обов’язковим інгредієнтом, його додають за бажанням.
На початковому На етапі перебирають плоди горобини – їх очищають від листя, гілочок і відбраковують засохлі, псовані ягоди. Листя вишні також перебирають і добре миють. Після цього викладають у каструлю і наливають воду так, щоб вона повністю їх покрила (допускається доливати більше, у разі потреби, до 1 літра), ставлять на плиту і виварюють протягом 15-20 хвилин.
Приготовлений відвар проціджують, а листя викидають. Після цього знову доводять до кипіння. Тоді каструлю прибирають з вогню і окропу всипають плоди горобини.
Потім ретельно перемішують ягоди у воді, щоб вони всі в неї занурилися. Процедура спрямована на те, щоб плоди розм’якли і краще вбрали сироп. Заважають протягом 7-10 хвилин. В ідеалі для цього використовують дерев’яну лопатку, але це не є принциповим.
Тепер каструлю знову ставлять на плиту і включають вогонь, трохи сильніший за середній. Потім додають цукор та розмірено помішують до повного його розчинення. Знову даємо сиропу закипіти і вмикаємо слабкий вогонь, на якому варимо протягом 15 хвилин. Тоді варення прибирають із плити і дають охолонути до кімнатної температури.
Зазвичай це триває близько 3 годин. И тогда варенье снова помещают на огонь, дают закипеть и варят на медленном огне 15 минут.
В конце приготовления насыпают ванилин – он усиливает вишневый привкус и придает насыщенный, интересный аромат. Готовое варенье горячим разливают по стерилизованным банкам.
Вкусное, действительно полезное, оригинальное варенье. Один его минус – очень быстро съедается, поэтому желательно заготавливать его побольше.
Лимонная кислота усиливает вкус варенья из аронии, а также выступает в роли консерванта. Есть два варианта приготовления.
При первом берут:
Причем по этому рецепту можно сварить как полезное варенье, так и вкусный сироп: его перед добавлением сахара процеживают, убирая все листья и ягоды. При втором варианте добавляют цедру и сок одного лимона за 10 минут до окончания приготовления. Лимон придает варенью особой душистости.
Подготовим:
Как варить:
Якщо говорити про фруктові заготівлі на зиму, то такої кількості різноманітних рецептів, як з яблуками,…
Варіння з кабачків я вперше спробувала років так 20 тому, коли мене пригостила колега. І…
Особливості напоюВино з варення має насичений яскравий смак, готується легко та досить швидко. Перевага рецептів…
Яблука з власного саду завжди набагато смачніші та корисніші за ті, що продаються на прилавках…
Здрастуйте!Сьогодні поговоримо про мармелад. А точніше про пластовий яблучний мармелад. У таких ласощів багато застосувань.…
Сьогодні я хочу показати вам, як зварити варення з гарбуза з апельсином. Примітно те, що…