Застосовується варення з шишок
при грипі, бронхіті, ангіні, астмі та інших хворобах дихальних шляхів. Варення із соснових шишок відмінний профілактичний засіб для зміцнення ясен. Очищення та лікування дихальних шляхів.
Особливо варення з молодих соснових шишок рекомендується:
Якщо ви не встигли зібрати молоді зелені шишки. І зварити це напрочуд смачне лікувальне варення. То можете купити варення з соснових шишок у нас, в Столі замовлень. Користь і шкода варення з шишок. Чи є протипоказання Давайте спочатку розберемося, чим корисний десерт, і які є протипоказання. Цей матеріал придуманий не мною, він взятий із книги про лікарські рослини.
Читайте також: Домашні консерви з качки – 6 рецептів приготування
Ця рослина містить велику кількість вітаміну С, антиоксиданти. Допомагає у боротьбі з грипом, вірусними та застудними захворюваннями, зміцнюємо імунітет.
Приготувати солодкий мед, варення або засипати сировиною цукром, зовсім не складно. При застуді, випити чашечку гарячого чаю, запевняю, ви відразу відчуєте полегшення. Це допомагає зігрітися та активувати захисні сили організму.
У день можна з’їдати по ложці засобу. Але крім користі, давайте розглянемо яку може бути шкода.
Протипоказання: при гастриті, при виразці, при цукровому діабеті, при алергії, а ось вагітним і годуючим, слід вживати з обережністю або після консультації з лікарем.
Ялиновий плід насичений вітаміном С, який необхідний організму для зростання та регенерації клітин тканин, міцності ясен та зубів, еластичності кровоносних судин. Аскорбінова кислота сприяє виробленню антитіл імунною системою для боротьби з інфекціями та вірусами.
Вітамін Д у складі шишок підтримує нормальний артеріальний тиск, знижує ризик серцевих нападів. Нестача елемента негативно впливає на покриви шкіри, роботу внутрішніх органів. Мінеральні солі та клітковина покращують обмін речовин, роботу травного тракту, нормалізують водно-сольовий баланс.
Чи знаєте ви? Блакитні ялинки, що ростуть під стінами Кремля в Москві, колись були завезені з Північної Америки.
Терпени та ефіри пов’язують та виводять мокротиння, знімаючи больовий синдром та відчуття першіння у горлі. Препарати на основі плодів допомагають нормалізувати рівень гемоглобіну, вміст червоних кров’яних тілець. З їхньою допомогою зміцнюють серце та судини, дрібні капіляри.
Зовнішнє застосування покращить стан шкіри при псоріазі, екземі та себореї. Зніме набряки та болі при артриті та ревматизмі, інших захворюваннях суглобів та опорно-рухового апарату. Сировина виявляє антисептичну властивість, прискорюючи загоєння шкірних покривів та тканин м’язів при ранах та опіках.
Дізнайтеся також, чим корисні шишки та плоди туї, і як їх використовувати.
Не для кого не є секретом, що солодкі ласощі приймають з лікувальною метою. Фахівці раджу застосовувати при бронхіті, кашлі, застуді, а також при зниженні гемоглобіну і при хронічній втомі. Його можна додавати в чай або з’їдати невелику кількість.
Читайте також: Як правильно приготувати заморожену цвітну капусту на зиму в морозилці та як потім готувати?
Якщо говорити про маленьких дітей, краще проконсультуватися з лікарем, з 7 річного віку можна давати по 1/3 чайної ложки, поступово доводячи до 1 чайної ложки на день. Важливо, щоб не було реакції організму.
Дорослі можуть з’їдати по десертній ложці після їжі кілька разів на день. Для таких цілей ми використовуємо мед, а із суміші цукру та шишок готуємо настій.
Після того як ялинове варення з шишок буде кілька разів піддане термічній обробці, його в киплячому вигляді розкладають за стерилізованими банками невеликих розмірів. Далі ємності закочують і остуджують за кімнатної температури. Якщо ви вирішили зберігати ласощі в холодильнику, його можна просто закрити поліетиленовими кришками.
Утримувати варення з лимонною кислотою бажано у льоху або будь-якому іншому темному та трохи прохолодному приміщенні. Вживати його в їжу слід лише через 10-15 днів.
Для різних регіонів час збору може відрізнятись. Зазвичай збір шишок припадає на кінець травня. У деяких регіонах ці терміни можуть бути від початку травня до середини липня. Насамперед, варто зазначити, що збирати потрібно лише молоді та зелені шишки.
При зборі слід враховувати деякі моменти:
На думку фахівців, найсприятливіший період для збору з кінця травня до червня.
Ми готували варення та мед, а також пересипаємо сировину цукровим піском. Готуємо не один вид, а три види солодкого десерту.
Перш ніж розповісти вам про те, як варити варення з ялинових шишок, слід розповісти, що, поряд з корисними властивостями, такі ласощі мають і протипоказання. Його забороняється вживати людям із індивідуальною непереносимістю, що проявляється у вигляді алергічних реакцій. Також не слід ласувати цим десертом при гіперацидному гастриті та виразковому ураженні шлунка.
Варіння з ялинових шишок не можна давати людям із цукровим діабетом. Також його не включають до раціону маленьких дітей, тому що це загрожує появою алергічних реакцій.
Пропоную приготувати справжні природні ласощі. Варення із соснових шишок має приємний смолянистий смак, його із задоволенням їдять навіть діти.
Читайте також: Як сушити яблука: в духовці газової плити, в електричній духовці, температура сушіння та умови зберігання
Зимовими холодними вечорами чай із парою ложок варення із соснових шишок підтримає ваш імунітет та покращить настрій. Спробуйте ви не пошкодуєте.
Шишки добре вимити, перекласти в каструлю з нержавіючої сталі.
Ставимо на вогонь, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Сировина має змінити колір, із зелених, вона перетворюється на оливковий.
При варінні може утворюватися пінка, знімаємо її акуратно столовою ложкою.
Можна ще раз остудити, а потім знову проварити 10 хвилин. І ось такий колір має.
li>
Для виготовлення використовувалося:
Шишки зібрати, промити в холодній воді, залити холодною водою і поставити варитися на слабкий вогонь. Ми варили години півтори. Після варіння дати відстоятись (залишили на ніч).
Читайте також: Консервуємо спаржеву квасолю: 7 чудових рецептів
Наприклад, з ялинкових голок можна виготовити чудові саморобки. Крім цього, вони можуть бути використані для приготування дуже корисних настоянок і відварів. Можна навіть зробити чай із ялинових голок. Хвоя дуже тривалий час може зберігатися у вас на кухні в скляних або залізних банках, полотняних мішечках.
Відомий у широких колах академік Кисельов навіть радить носити марлеві пов’язки, просочені ефірними оліями хвойних дерев, таких як ялиця, сосна та модрина, у громадських місцях. Адже саме через таку маску не зможе проскочити жоден вірус.
Окрім іншого, у хвої міститься велика кількість каротину, а саме 140-320 мг/кг. Причому, протягом року його утримання в хвої залишається практично незмінним. втрачає щонайменше 35 відсотків каротину. Однак, якщо температура зберігання становитиме 5 градусів, то втрати каротину не відбувається.
Окрім цього, у свіжій хвої, ялині та сосні міститься приблизно 360 мг/кг такого корисного та необхідного для людини вітаміну Е.
А які тільки властивості не мають голки хвої: потогінні, протизапальні, антигістамінні, бактерицидні, сечогінні, жовчогінні та протигельмінтні. Прямо криниця здоров’я для людини.
Окрім цього, завдяки фітонцидам, що виділяються з гілок хвойних дерев, відбувається знезараження повітря у приміщенні. Особливо корисною є властивість хвої, коли в приміщенні знаходяться люди з інфекційними захворюваннями. Якнайкраще для цих цілей підійдуть молоді пагони.
А ви знаєте, що у війну наші діди та прадіди рятувалися саме хвоєю ? З ялинових та соснових голок готували цілющі відвари. Приготувати такий відвар дуже просто. Для початку необхідно закип’ятити воду, потім покласти в каструлю свіжі гілки або хвою та кип’ятити протягом 5 хвилин. Потім відвар знімається з вогню і настоюється приблизно хвилин 20. Зберігається такий «чай із соснових голок» в холодильнику без втрати цілющих властивостей протягом тижня, так що можна навіть заготовити його про запас.
Допомагає чай із хвої і при радикуліті, і за інших захворювань опорно-рухового апарату людини. Для лікування та зняття болючих симптомів рекомендовано використовувати так звані хвойні ванни. Крім цього, така ванна допоможе навіть зняти стрес наприкінці робочого тижня. Вся справа в тому, що ефірні олії, які є у хвої, заспокійливо впливають на нервову систему людини, покращують кровообіг, тим самим покращуючи загальний стан нашого з вами організму.
А ви чули про хвойну воду? Вона була винайдена ще в 1941 році і використовувалася як ефективні ліки проти цинги. Виробляли цю настойку на ЛІВІЗ (Ленінградському лікеро-горілчаному заводі). Ці ліки дійсно були дуже хорошими і містили дуже багато вітаміну С. З метою пропаганди в пам’ятках для ленінградців навіть було твердження, що вітаміну С у хвої більше в 5 разів, ніж у тому ж лимоні.
Щодо ялинової та соснової хвої, то збирати її можна протягом усього року. При цьому необхідно брати хвою, яка є приростом цього року.
Крім цього, в народній медицині багатьох країн дуже популярний відвар із соснових бруньок, який славиться сечогінними, кровоочисними, відхаркувальними, дезінфікуючими, протимікробними, жовчогінними та антицинготними властивостями.
Замітка: у хвої міститься аскорбінова кислота, дубильні речовини, ефірна олія, каротин, антоціани, фітонциди, смолисті речовини, токоферол, філлохінон, алкалоїди, мікроелементи.
Можливо, ви й не чули, але із зелених соснових шишок та молодих бруньок готують найсмачніше варення. Пам’ятаю, як у дитинстві, їздили з дідусем та бабусею збирати ці самі шишки та нирки.
Для приготування варення із шишок необхідно збирати виключно молоді, ще зелені шишки. Моя бабуся готувала варення з шишок сосни наступним чином:
Далі розливалося по банках і закривалося. Варення, я скажу, було чудовим. Мы с сестрой уплетали его за обе щеки.
С почками все намного проще. Чтобы приготовить варенье из сосновых почек, их просто засыпают в полулитровую или литровую банку, а потом присыпают сахарным песком и закрывают капроновой крышкой. Постепенно почки начинают выделять сок, и в банке появляется «сосновый сироп», который рекомендуют пить при простудах.
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
fito-tea.com
Этот способ, позволяем сохранить все витамины, так как нет термической обработки плодов. Готовится с сахаром. Но помните, что это не обычный пчелиный мед, который можно употреблять столовой ложкой, это природное лекарство.
Что нужно:
Молодые еловые шишки довольно быстро развариваются. Поэтому большинство кулинаров используют такой рецепт приготовления десерта, где зеленые побеги остаются цельными и довольно плотными. Следует отметить, что для реализации этого способа вам понадобится гораздо больше времени, нежели в предыдущем случае. Но обо всем по порядку.
Читайте также: Фирменные рецепты компота из кабачков: необычные вкусы — хранятся всю зиму
Наверное я вас удивлю, а может быть и нет, предложив приготовить варенье с кедровыми орехами. Несмотря на то, что орехи, сейчас достаточно дорогие, попробуйте это потрясающее и вкусное лакомство.
Что нужно:
Шишки нужно перебрать, залить водой, вымыть сырье.
Хранить еловое варенье можно несколько лет. Оно, как и мед, не теряет своих полезных качеств в процессе хранения. Но, все же свежеприготовленное — вкуснее.
Подводя итог, необходимо отметить, что фитонцидами богаты не только еловые шишки, но и почки, побеги, веточки и иголки ели. Из них тоже может получиться очень полезный и питательный продукт, но мировую известность и востребованность получили именно шишки.
Читайте: Польза и вред меда
Присоединяйтесь к нашей группе в Facebook
Цитрусовые придают некую пикантность сладким домашним заготовкам. Очень приятный аромат и вкус покорит вас. Если говорить о цитрусовых, то хорошо подходят: лимон, мандарин, лайм, апельсин. Оттенки вкуса и приятная кислинка.
Залить шишки водой и варить на медленном огне 2 часа, оставить на ночь настаиваться. Затем процедить. Оставить немого шишек для украшения.
Злоупотребление целебными средствами может вызвать проблемы с желудком, головную боль, тошноту.
Еловое сырьё поможет лечить многие заболевания, послужит их профилактикой. Перед приёмом желательно проконсультироваться с лечащим врачом.
Цитрусовые придают некую пикантность, некую ароматную и вкусную нотку. Я предлагаю не использовать апельсин целиком, а лишь только, его кожуру. Именно она даст неповторимый аромат и вкус.
Сырье следует вымыть залить водой проварить час, затем добавить порезанный полосками апельсин, варим еще пол часа. Мусор и пенку собираем с помощью шумовки.
Якщо говорити про фруктові заготівлі на зиму, то такої кількості різноманітних рецептів, як з яблуками,…
Варіння з кабачків я вперше спробувала років так 20 тому, коли мене пригостила колега. І…
Особливості напоюВино з варення має насичений яскравий смак, готується легко та досить швидко. Перевага рецептів…
Яблука з власного саду завжди набагато смачніші та корисніші за ті, що продаються на прилавках…
Здрастуйте!Сьогодні поговоримо про мармелад. А точніше про пластовий яблучний мармелад. У таких ласощів багато застосувань.…
Сьогодні я хочу показати вам, як зварити варення з гарбуза з апельсином. Примітно те, що…