Категорії: Дача сад город

Варіння з гарбуза з апельсином: покроковий рецепт приготування в домашніх умовах

Сьогодні я хочу показати вам, як зварити варення з гарбуза з апельсином. Примітно те, що навіть ті, хто не любить гарбуз і страви з нього, будуть уплітати його за обидві щоки, адже її не буде відчуватися. Шматочки гарбуза в бурштиновому сиропі виглядають дуже апетитно, а що вже казати про запах варення. Перед ароматом цитрусових, що виходить від цього варення, дуже важко встояти. Воно виходить не менш смачним, ніж варення з груш з апельсином. Думаю, ніхто не здивується, що рецепти варення з гарбуза з апельсином дуже різноманітні. Всі види цього смачного варення відрізняються тривалістю варіння, зовнішнім виглядом, складом інгредієнтів. Популярні рецепти варення з гарбуза з апельсином і лимоном, спеціями, яблуками, морквою, курагою.

Варіння з гарбуза може бути зварене шматочками або у вигляді пюре, тоді інгредієнти пропускають через м’ясорубку. Що стосується спецій, то гарбузове варення можна додавати гвоздику, кардамон, мускатний горіх, куркуму, палички ванілі, бадьян, корицю. Головне з ними не переборщити, щоби не перебити цитрусовий смак.

Сьогодні я хочу показати вам, як зварити варення з гарбуза з апельсином покроково з фото.

Інгредієнти:

Читайте також: Мариновані огірки з гірчичним насінням: рецепти на зиму

  • Гарбуз – 2 кг.,
  • Апельсини – 3 шт.,
  • Цукор – 3 склянки,
  • Лімонна кислота – дрібка.

Як приготувати

50 хвилин

Чистимо гарбуз і нарізаємо кубиками.

Очищаємо апельсин від шкірки і подрібнюємо у блендері.

Гарбуз викладаємо в каструлю і засипаємо цукром. Залишаємо на кілька годин, щоб вона дала сік.

Доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні протягом 30 хвилин. Додаємо подрібнений апельсин та прянощі. Знову доводимо до кипіння та прибираємо з плити.

Десерт готовий. Приємного апетиту!

Варіння з гарбуза з апельсином – рецепт

Очистіть гарбуз від шкірки. Наріжте її шматочками. Викладіть у миску. Підготовлені апельсини промийте холодною водою. Очистіть їх. Також наріжте невеликими шматочками. Гарбуз із апельсинами пропустіть через м’ясорубку або подрібніть у бледері.

Отримане пюре засипте цукром. Перемішайте. Каструлю з варенням поставте на плиту. При періодичному помішуванні проваріть 20 хвилин. Варення з гарбуза з апельсином після цього часу повністю звариться, але не буде пюреподібним.

Каструлю зніміть із плити. Перебийте варення блендером. Простерилізуйте банки та кришки для закрутки. Дайте варенню закипіти ще раз. Половником розлийте його банками. Закатайте. Переверніть, накрийте.

Після охолодження банки з варенням винесіть у холодне місце. Варення після остигання загусне і стає придатним як начинка для пиріжків, пончиків, пирогів, рулетів.

Читайте також: Простий рецепт приготування варення з фізалісу на зиму

Спробуйте також приготувати варення з гарбуза з апельсином і лимоном. Рецепт його приготування не складніший, ніж попередні.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 3 кг.,
  • Апельсини – 4 шт.,
  • Лимон – 1 шт.,
  • Цукор – 1, 5 кг.,
  • Вода – 2 склянки

Корисність і шкода

  1. На 90% гарбуз складається з води, але незважаючи на це, в ній містяться білки, вуглеводи, пектинові речовини, фруктоза, сахароза та безліч вітамінів.
  2. Благотворно впливає на зір завдяки каротину, що входить до складу.
  3. Ефективно як профілактичний засіб від онкологічних захворювань.
  4. Виводить зайву рідину з організму, тому що містить у великому кількості калій і магній, тому продукт рекомендується вживати людям з патологіями сечовидільної системи. Підвищує імунітет.
  5. Покращує стан при серцево-судинних захворюваннях.
  6. Незамінно при залізодефіцитній анемії, оскільки містить марганець, залізо, кобальт та інші мікроелементи.
  7. рівень холестерину тому показано для профілактики атеросклерозу.
  8. Покращує потенцію завдяки цинку, що входить до складу.

  9. Стимулює біохімічні процеси в печінці.
  10. Вважається низькокалорійним продуктом, тому корисно включити його в раціон тим, хто хоче схуднути.
  11. Допомагає впоратися із застудними захворюваннями.
  12. Регулює жирність волосся та запобігає появі лупи.
  13. Покращує роботу жовчного міхура.
  14. Нормалізує метаболізм та прискорює процеси засвоєння їжі .
  15. Виводить з організму шлаки та токсини.
  16. Ефективно бореться із запорами.
  17. Підтримує здоров’я кісткової тканини та допомагає уникнути виникнення артриту та остеопорозу.
  18. Підвищує настрій та життєвий тонус завдяки вмісту амінокислоти триптофан, що відповідає за вироблення гормону щастя.
  19. Рятує від безсоння та допомагає при нервових розладах.
  20. Підвищує витривалість, оскільки містить L- карнітин.

Не рекомендується вживати гарбузове варення при гастриті зі зниженою кислотністю, яз ве шлунка та 12-палої кишки, діабетикам з тяжкою формою захворювання. Також слід відмовитися від продукту при порушенні кислотно-лужного-балансу, оскільки він має потужну лужну дію. Протипоказані ласощі людям з індивідуальною непереносимістю гарбуза.

Гарбузове варення на зиму — пальчики оближеш

Я вже трохи розповіла, як зберегти варення на зиму. Ну, а тепер, щоб закріпити ці знання, пропоную до перегляду покрокове відео. До речі, у цьому випадку весь процес буде описаний поетапно. Одним словом помилитись буде складно. Отже, починаємо дивитися.

Зверніть увагу, що і в даному варіанті у складі будемо використовувати лимон. Про що це каже? Про те, що ці ласощі просто не обходяться без цього фрукта, значить є в ньому якась родзинка.

Все просто супер, весь процес настільки докладно описаний. Хочеться сказати велике спасибі автору цього відео. Відразу видно, що господиня дуже досвідчена. Саме тому вирішила їй довіритися і повідати Вам про цей варіант приготування. Вибирайте не перезрілі плоди з яскравою м’якоттю. Обов’язково очищайте їх від шкірки та насіння. Нарізати можна кубиками, шматочками або брусочками.

  • Баріння з мускатного гарбуза виходить найбільш солодким і ароматним.
  • Для надання варенню пікантного смаку можна додати цитрусові, ягоди смородини або обліпихи. Зробіть варіант з горіхами, курагою або ананасом, тоді ви точно здивуєте близьких новими смаками. Використовуйте під час приготування алюмінієвий, мідний або латунний посуд. Перед початком варіння перевірте, щоб на ємності не було нальоту окису міді та тріщин, інакше метал почне окислюватися і зіпсує смак варення. Щоб варення вийшло більш щільним, подрібніть основний інгредієнт у блендері або натріть на тертці.
  • Зберігайте продукт при кімнатній температурі.
  • Перед закупоркою обов’язково стерилізуйте банки.
  • Щоб зберегти максимум корисних властивостей, не варіть ласощі надто довго. Краще робіть поетапну термічну обробку, щоб виділився ароматний сироп, і продукт встигав подостити між варінням. /li>
  • Звичайний свіжий гарбуз у сезон можна нарізати і заморозити. З замороженого інгредієнта варення також виходить дуже смачним та корисним. Рекомендую під час приготування додати 1 ч. л. яблучного оцту. Для пікантного смаку використовуйте цитрусові. Якщо ви хочете здивувати гостей на зимові свята десертом з пряним ароматом, то зробіть гарбуз, консервований в ананасовому соку. Для цього наріжте головний інгредієнт кубиками, додайте|добавляйте| цукор, воду, сіль|соль|, ананасовий сік. Проваріть 10 хвилин, дайте ласощі охолонути і додайте яблучний оцет. Масу, що вийшла, перекладіть в чисту банку, закатайте і дайте охолонути.
  • Для приготування ароматної заготовки можна скористатися рецептом варення з гарбуза по-вірменськи. Достатньо взяти гарбуз, цукор, воду, гвоздику та ванільний цукор. Готується такий десерт за стандартною схемою.
  • dt>

    Варіння з гарбуза з апельсином – рецепт

    Підготуйте гарбуза для варення. Очистіть її від шкірки. Так як шкірка у неї дуже тверда, то знімати її найкраще великим і гострим ножем, до того ж обережно, щоб не поранитися. М’якуш гарбуза наріжте кубиками.

    Складіть підготовлений гарбуз для варення в миску. Засипте її цукром.

    Розмішайте, щоб шматочки гарбуза були повністю покриті цукром.

    Читайте також: Прості рецепти джему та конфітюру з груш на зиму, з желатином та желфіксом, П’ятихвилинка

    Залишіть гарбуз на 3-5 годин, щоб пустити сік.

    За цей час має утворитися достатня кількість сиропу для варіння варення. Якщо ви бачите, що рідини замало, додайте півсклянки води. Тепер можна приступити до варіння варення з гарбуза з апельсином. Каструлю поставте на плиту. Після того, як гарбузове варення закипить, зніміть шумівкою пінку. На повільному вогні проваріть варення ще 15 хвилин.

    Поки воно буде варитися, підготуйте апельсини. Помийте їх, зніміть шкірку та білу плівку. Розділіть апельсини на часточки. Наріжте кубиками.

    У каструлю з гарбузовим варенням викладіть апельсини.

    Незважаючи на те, що апельсинам властива кислинка, в гарбузово-апельсинове варення я додаю лимонну кислоту. Варення в ній виходить кисло-солодким, до того ж лимонна кислота є відмінним консервантом і тому будь-яка консервація з нею чудово зберігається.

    Після додавання цих компонентів варення з гарбуза з апельсином перемішайте. На повільному вогні поваріть ще 15 хвилин. Під час варіння варення не забуваємо перемішувати, щоб воно не підгоріло на дно каструлі.

    Готове варення з гарбуза з апельсином, як і всі інші види варення, розливаємо по гарячим простерилізованим банкам. Закриваємо ошпареними в окропі кришками. Банки з гарбузовим варенням з апельсином перевертаємо вгору дном, накриваємо і залишаємо остигати. Ось так легко і просто готується простий гарбузове варення з апельсином. До речі, за цим рецептом ви можете приготувати і варення з кавунових кірок, просто замініть гарбуз очищеними кавуновими кірками (без зеленої шкірки).

    Також ви можете зварити і варення з гарбуза з апельсином трохи по-іншому. За наведеним нижче рецептом воно вийде однорідної консистенції у вигляді пюре, а не шматочками, як ми вже розглянули вище.

    Інгредієнти:

    • Гарбуз – 1 кг.,
    • Апельсини – 500-700 гр.,
    • Цукор – 400-500 гр. ,

    Останні статті

    Заготовки з яблук у домашніх умовах: прості способи

    Якщо говорити про фруктові заготівлі на зиму, то такої кількості різноманітних рецептів, як з яблуками,…

    2 месяца тому назад

    Варіння з кабачків на зиму — 10 найсмачніших рецептів «пальчики оближеш»

    Варіння з кабачків я вперше спробувала років так 20 тому, коли мене пригостила колега. І…

    2 месяца тому назад

    Домашнє вино з варення: 7 простих рецептів у скарбничку кожному

    Особливості напоюВино з варення має насичений яскравий смак, готується легко та досить швидко. Перевага рецептів…

    2 месяца тому назад

    Як сушити яблука: в духовці газової плити, в електричній духовці, температура сушіння та умови зберігання

    Яблука з власного саду завжди набагато смачніші та корисніші за ті, що продаються на прилавках…

    2 месяца тому назад

    Смачний мармелад з яблук з желатином у домашніх умовах: покроковий рецепт з фото

    Здрастуйте!Сьогодні поговоримо про мармелад. А точніше про пластовий яблучний мармелад. У таких ласощів багато застосувань.…

    2 месяца тому назад

    Як приготувати варення з шишок — корисний десерт із лісовим ароматом

    Застосовується варення з шишокпри грипі, бронхіті, ангіні, астмі та інших хворобах дихальних шляхів. Варення із…

    2 месяца тому назад