Сьогодні я хочу показати вам, як зварити варення з гарбуза з апельсином. Примітно те, що навіть ті, хто не любить гарбуз і страви з нього, будуть уплітати його за обидві щоки, адже її не буде відчуватися. Шматочки гарбуза в бурштиновому сиропі виглядають дуже апетитно, а що вже казати про запах варення. Перед ароматом цитрусових, що виходить від цього варення, дуже важко встояти. Воно виходить не менш смачним, ніж варення з груш з апельсином. Думаю, ніхто не здивується, що рецепти варення з гарбуза з апельсином дуже різноманітні. Всі види цього смачного варення відрізняються тривалістю варіння, зовнішнім виглядом, складом інгредієнтів. Популярні рецепти варення з гарбуза з апельсином і лимоном, спеціями, яблуками, морквою, курагою.
Варіння з гарбуза може бути зварене шматочками або у вигляді пюре, тоді інгредієнти пропускають через м’ясорубку. Що стосується спецій, то гарбузове варення можна додавати гвоздику, кардамон, мускатний горіх, куркуму, палички ванілі, бадьян, корицю. Головне з ними не переборщити, щоби не перебити цитрусовий смак.
Сьогодні я хочу показати вам, як зварити варення з гарбуза з апельсином покроково з фото.
Інгредієнти:
Читайте також: Мариновані огірки з гірчичним насінням: рецепти на зиму
- Гарбуз – 2 кг.,
- Апельсини – 3 шт.,
- Цукор – 3 склянки,
- Лімонна кислота – дрібка.
Як приготувати
50 хвилин
Доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні протягом 30 хвилин. Додаємо подрібнений апельсин та прянощі. Знову доводимо до кипіння та прибираємо з плити.
Варіння з гарбуза з апельсином – рецепт
Очистіть гарбуз від шкірки. Наріжте її шматочками. Викладіть у миску. Підготовлені апельсини промийте холодною водою. Очистіть їх. Також наріжте невеликими шматочками. Гарбуз із апельсинами пропустіть через м’ясорубку або подрібніть у бледері.
Отримане пюре засипте цукром. Перемішайте. Каструлю з варенням поставте на плиту. При періодичному помішуванні проваріть 20 хвилин. Варення з гарбуза з апельсином після цього часу повністю звариться, але не буде пюреподібним.
Каструлю зніміть із плити. Перебийте варення блендером. Простерилізуйте банки та кришки для закрутки. Дайте варенню закипіти ще раз. Половником розлийте його банками. Закатайте. Переверніть, накрийте.
Після охолодження банки з варенням винесіть у холодне місце. Варення після остигання загусне і стає придатним як начинка для пиріжків, пончиків, пирогів, рулетів.
Читайте також: Простий рецепт приготування варення з фізалісу на зиму
Інгредієнти:
- Гарбуз – 3 кг.,
- Апельсини – 4 шт.,
- Лимон – 1 шт.,
- Цукор – 1, 5 кг.,
- Вода – 2 склянки
Корисність і шкода
- На 90% гарбуз складається з води, але незважаючи на це, в ній містяться білки, вуглеводи, пектинові речовини, фруктоза, сахароза та безліч вітамінів.< /li>
- Благотворно впливає на зір завдяки каротину, що входить до складу.
- Ефективно як профілактичний засіб від онкологічних захворювань.
- Виводить зайву рідину з організму, тому що містить у великому кількості калій і магній, тому продукт рекомендується вживати людям з патологіями сечовидільної системи. Підвищує імунітет.
- Покращує стан при серцево-судинних захворюваннях.
- Незамінно при залізодефіцитній анемії, оскільки містить марганець, залізо, кобальт та інші мікроелементи.
- рівень холестерину тому показано для профілактики атеросклерозу.
- Стимулює біохімічні процеси в печінці.
- Вважається низькокалорійним продуктом, тому корисно включити його в раціон тим, хто хоче схуднути.
- Допомагає впоратися із застудними захворюваннями.
- Регулює жирність волосся та запобігає появі лупи.
- Покращує роботу жовчного міхура.
- Нормалізує метаболізм та прискорює процеси засвоєння їжі .
- Виводить з організму шлаки та токсини.
- Ефективно бореться із запорами.
- Підтримує здоров’я кісткової тканини та допомагає уникнути виникнення артриту та остеопорозу.
- Підвищує настрій та життєвий тонус завдяки вмісту амінокислоти триптофан, що відповідає за вироблення гормону щастя.
- Рятує від безсоння та допомагає при нервових розладах.
- Підвищує витривалість, оскільки містить L- карнітин.
Не рекомендується вживати гарбузове варення при гастриті зі зниженою кислотністю, яз ве шлунка та 12-палої кишки, діабетикам з тяжкою формою захворювання. Також слід відмовитися від продукту при порушенні кислотно-лужного-балансу, оскільки він має потужну лужну дію. Протипоказані ласощі людям з індивідуальною непереносимістю гарбуза.
Гарбузове варення на зиму — пальчики оближеш
Я вже трохи розповіла, як зберегти варення на зиму. Ну, а тепер, щоб закріпити ці знання, пропоную до перегляду покрокове відео. До речі, у цьому випадку весь процес буде описаний поетапно. Одним словом помилитись буде складно. Отже, починаємо дивитися.
Зверніть увагу, що і в даному варіанті у складі будемо використовувати лимон. Про що це каже? Про те, що ці ласощі просто не обходяться без цього фрукта, значить є в ньому якась родзинка.
Все просто супер, весь процес настільки докладно описаний. Хочеться сказати велике спасибі автору цього відео. Відразу видно, що господиня дуже досвідчена. Саме тому вирішила їй довіритися і повідати Вам про цей варіант приготування. Вибирайте не перезрілі плоди з яскравою м’якоттю. Обов’язково очищайте їх від шкірки та насіння. Нарізати можна кубиками, шматочками або брусочками.
dt>
Варіння з гарбуза з апельсином – рецепт
Підготуйте гарбуза для варення. Очистіть її від шкірки. Так як шкірка у неї дуже тверда, то знімати її найкраще великим і гострим ножем, до того ж обережно, щоб не поранитися. М’якуш гарбуза наріжте кубиками.
Залишіть гарбуз на 3-5 годин, щоб пустити сік.
Після додавання цих компонентів варення з гарбуза з апельсином перемішайте. На повільному вогні поваріть ще 15 хвилин. Під час варіння варення не забуваємо перемішувати, щоб воно не підгоріло на дно каструлі.
Також ви можете зварити і варення з гарбуза з апельсином трохи по-іншому. За наведеним нижче рецептом воно вийде однорідної консистенції у вигляді пюре, а не шматочками, як ми вже розглянули вище.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 кг.,
- Апельсини – 500-700 гр.,
- Цукор – 400-500 гр. ,