Здрастуйте!
Сьогодні поговоримо про мармелад. А точніше про пластовий яблучний мармелад. У таких ласощів багато застосувань. Його не тільки можна просто пити з чаєм, а й робити з нього начинки для рогаликів, різних булочок. Дуже смачна та корисна у господарстві річ. Це чудовий спосіб зберегти врожай яблук, оскільки для приготування мармеладу підійдуть будь-які яблука.
Такі ласощі любить кожен, як дитина так і дорослий. Насправді мармелад простий у приготуванні. І нижче ми розберемо покроково з фото, як приготувати мармелад.
За цим рецептом виходить чудовий натуральний яблучний пластовий мармелад. Він не містить жодних добавок та консервантів, дуже смачний і добре і довго зберігається.
Рецепт:
Читайте також: Брусниця на зиму — корисні рецепти з варінням і без варіння
Приготування.
Плоди будь-яких сортів вимити, обсушити, видалити всі недосконалості, хвостики та серединки, розрізавши їх на четвертинки. Серединки залити склянкою води, дати проваритися 5-10 хвилин для додаткового отримання пектину. Кожну четвертинку яблука подрібнити на маленькі шматочки, викласти в каструлю п’ятилітрову, додати рідину з проварених і протертих через сито серединок.
При відсутності блендера, фрукти можна потовкти і протерти через сито.
Застелити глибоке деко (розміром для отриманої маси не менше 30х40 см) папером для випічки, викласти на нього вміст каструлі та розрівняти суміш товщиною 2 см.
Для зберігання ласощі необхідно нарізати зручними шматками, перекласти їх папером для випічки, помістити в целофановий пакет та відправити в холодильник.
Шматочки десерту можна помістити всередину рогалика, пиріжка, булочки як начинку при їх випіканні або просто подати до чаю. Спробуйте приготувати! Це дуже смачно.
Найчастіше для зберігання заготовки використовують скляні ємності. Щоб забезпечити тривале зберігання ласощів та не допустити псування, потрібно попередньо простерилізувати ємності.
Для цього на каструлю з рідиною ставлять металеве сито і зверху поміщають тару вгору дном.
Під час закипання води пара обдаватиме ємність і на стерилізацію потрібно близько 15 хвилин. Також поширений спосіб стерилізації шляхом прожарювання в духовці за температури 160 градусів після миття банок.
Як зробити мармелад з яблук без цукру з агар-агаром? Це дієтичний рецепт мармеладу (можна з будь-яких фруктів) сибірячки Олени
із Провансу (Франція). Цей легкий десерт без цукру — простий у приготуванні, чудово виглядає і дуже смачний. А ще можна зробити дві порції, одну — з яблук, другу — з червоних фруктів (наприклад, сливи), спочатку остудити перший шар трохи та зверху залити червоний шар, дати добре охолонути в холодильнику, буде двошаровий гарний та святковий десерт.
>
Читайте також: Варення з граната з кісточками – смачні та корисні ласощі
Желатин або агар розводимо водою за інструкцією.
Читайте також: Пюре із груш: найкраща добірка рецептів домашнього грушевого пюре
І не можу не поділитись другим рецептом, який знайшла. Подивіться який гарний бурштиновий колір! Правда він із соку, і навіть не з яблучного, але за цією ж технологією можна приготувати з будь-якого соку.
Отже, почнемо нашу розмову сьогодні з вибору желюючої речовини. Для приготування мармеладу можна використовувати агар-агар, пектин або загальнодоступний желатин. Агар-агар та пектин знайти у вільному продажу досить складно, але їх використання робить страву максимально пружною. Наприклад, агар-агар має желіруючі властивості, що вдесятеро перевершують властивості желатину.
Мармелад із смородини, шипшини, горобини, яблук, абрикосів, персика та гарбуза можна готувати без додаткових желюючих речовин. Це пов’язано з наявністю в них природного пектину.
У пюре з інших продуктів додають такі порошкоподібні загусники, як агар-агар, желатин або яблучний пектин.
https://youtu.be/ETZ0EnHKrBw
Мармелад за цим рецептом може служити як альтернатива солодощів з магазину (особливо для дітей). Він доступний будь-якій сім’ї, простий у приготуванні та дуже смачний. Зберігати обов’язково у холодильнику у герметичному контейнері. У принципі немає необхідності його готувати на зиму, тому що ці фрукти не складно знайти цілий рік. Але якщо у вас урожай літніх яблук, які швидко псуються, то, звичайно, можна заготовити не лише такий десерт, а й пастилу, джем чи навіть вино.
Рецепт:
Приготування.
Читайте також: Горобина червона заготівля на зиму та способи приготування
Якщо хочете заготовити мармелад на зиму, розлийте гарячу масу в невеликі простерилізовані банки і закрийте металевими кришками, що прокип’ячені.
Залежно від того, які інгредієнти входять до складу солодощі, будуть різними та показники її калорійності. Найбільш низька вона у продукту, приготованого з натуральних складових з додаванням загусників рослинного походження. зацукрованими цукатами 350 З кремовою начинкою 325–358 З горіхами 398
class=”table-bordered”
Найменшу калорійність матиме мармелад, виготовлений власноруч у домашніх умовах.
Чи знаєте ви? Слово «мармелад» утворене від давньогрецьких слів «мемелеменос» — старанно, ретельно, і «мелопс» — колір яблука. Перший мармелад готували на Близькому Сході та Східному Середземномор’ї, щоб зберегти великі врожаї яблук, айви та інших фруктів, що містять пектин і здатних застигати при варінні до щільної маси.
Мармелад за цим рецептом робити легко, виходить він завжди дуже смачний і, безумовно, корисний. Приготувати його в мультиварці досить просто, але довго. Але оскільки стояти біля нього не потрібно, то в принципі приготування не завдасть вам багато клопоту.
Приготування.
Яблука вимити, обсушити, розділити на 4 частини, видалити серединки, нарізати невеликими шматочками і викласти в чашу мультиварки. Закрити кришку та встановити режим «гасіння» на 1 годину.
Після закінчення зазначеного часу викласти тушковані фрукти в каструлю і пробити блендером до стану пюре. Викласти пюре в чашу мультиварки та продовжити гасити ще 40 хвилин.
Додати цукор, корицю. Розрізати навпіл, вичавити з нього сік в загальну масу і перемішати. У режимі гасіння готувати ще 1,5 години, а за останні 20 хвилин необхідно пюре часто помішувати.
Цукровість плодів залежно від їх сорту зовсім відрізняється і найкраще додавати цукор на свій смак.
Яблука вимити, підсушити, видалити сім’ядольки та нарізати маленькими шматочками. Шкірку не очищати, оскільки вона сприяє загущенню мармеладу.
Семилітрову каструлю наповнити доверху підготовленими шматочками фруктів сорту «слава переможцю», додати трохи води, довести до кипіння і на тихому вогні гасити під кришкою приблизно 20 хвилин.
Довести суміш до кипіння і уварювати на самому тихому вогні без кришки, постійно помішуючи, щоб не підгоріло, протягом 20 хвилин. Потім дати охолонути (можна залишити на ніч) і знову уварювати ще 20 хвилин після закипання.
За цим рецептом мармелад робиться швидко, виходить він гарний, ароматний, корисний і дуже смачний. Легко, просто та без усякої хімії! Днями зробила ці цукерки, дуже нічого вийшли. Я можу їсти яблука не штуками, а тазиками, особливо наші місцеві пахучі з черв’ячком. Як завжди, я обрала простий рецепт, тому що я хто? Правильно! Стрічка — люблю все просто, швидко та смачно.
Підготовка.
Желатин залити водою та залишити відповідно до інструкції для набухання.
Додати в пюре мед, виноградний сік, підігрітий желатин.
Якщо говорити про фруктові заготівлі на зиму, то такої кількості різноманітних рецептів, як з яблуками,…
Варіння з кабачків я вперше спробувала років так 20 тому, коли мене пригостила колега. І…
Особливості напоюВино з варення має насичений яскравий смак, готується легко та досить швидко. Перевага рецептів…
Яблука з власного саду завжди набагато смачніші та корисніші за ті, що продаються на прилавках…
Сьогодні я хочу показати вам, як зварити варення з гарбуза з апельсином. Примітно те, що…
Застосовується варення з шишокпри грипі, бронхіті, ангіні, астмі та інших хворобах дихальних шляхів. Варення із…