Категорії: Дача сад город

Як сушити яблука: в духовці газової плити, в електричній духовці, температура сушіння та умови зберігання

Яблука з власного саду завжди набагато смачніші та корисніші за ті, що продаються на прилавках магазинів. Тому у багатьох господарок виникають питання про те, як сушити яблука в електричній духовці та які основні правила цього процесу.

Загальновідомий факт, що сушені яблука практично в повному обсязі зберігають свої вітамінні запаси та мінерали, що входять до їх складу. Крім того, додавати сушені плоди можна у різні страви. Це і традиційний компот із сухофруктів, як приправа для плову або начинка для пирога, а також сушені часточки яблука можна додавати в чай ​​і заварювати. Головне, правильно сушити яблука і надалі їх зберігати. слід зазначити, що, щоб висушити яблука на відкритому повітрі, важливо вгадати з погодою: якщо сонце буде недостатньо спекотним, або почнеться підвищення вологості повітря, сировина може почати гнити

Сушіння яблук на сонці складне тому, що потрібно вгадати з погодою, щоб сонця було достатньо і яблука не почали гнити

Для отримання якісного продукту, скибочки яблук розкладають на сітчастих піддонах (дерев’яних, металевих або пластикових) в один шар, накривають марлею від мух та пилу, та встановлюють тару на місцях, максимально відкритих сонцю та вітру. Найкраще для цього підходять галявини в саду і плоскі дахи будівель, розташованих далеко від дерев. У міській квартирі можна сушити яблука на балконі. Піддони щодня струшують, щоб шматочки плодів переверталися. Процес сушіння займає від 4 до 6 діб.

Читайте також: Заготівлі зі сливи на зиму — 5 золотих рецептів з фото покроково

Іноді скибочки яблук нещільно нанизують на міцну нитку. Низьки розвішують на відкритому повітрі, або в приміщенні, що постійно провітрюється (на веранді, горищі або в сараї). У міській квартирі можна спробувати розмістити низькі яблука в кухні, і висушити плоди над плитою.

Варіант природного сушіння яблук – нанизати їх на міцну нитку та розвісити на відкритому повітрі

Незважаючи на простоту, цей метод заготівлі яблук на зиму використовується все рідше. Більшість садівників вважають за краще сушити яблука в духовках або за допомогою інших побутових приладів.

Пропонуємо відеосюжет на тему сушіння яблук природним способом:

Електрична духовка

Сушити яблука в електричній духовці доводиться протягом 6-8 годин. Послідовність дій у цьому випадку має бути такою:

  • правильно підготовлені скибочки яблук викладаємо на лист або решітку, попередньо застелені пергаментним папером;
  • ставимо тару в духовку, розігріту до 50 ℃ . Дверцята залишаємо прочиненими. Якщо духова шафа має опцію «конвекція», вмикаємо її, а дверцята закриваємо;
  • перший раз перевертаємо скибочки через 2 години; температуру духовки до 80 ℃;
  • витримуємо яблука, періодично натискаючи на поверхню скибочок. Коли м’якоть підв’яжеться і перестане виділяти сік, знижуємо температуру до 50 ℃; досушуємо шматочки плодів до стану еластичності (але не ламкості). у духовці можна відразу на кількох деках або ґратах
    Пропонуємо до перегляду відеосюжет на цю тему:

    Газова духовка

    Цей спосіб вважається одним із найпростіших. В даному випадку господині практично не доводиться стежити за процесом, особливо якщо прилад оснащений таймером. Щоб сушити яблука в газовій духовці, необхідно лише розігріти шафу до 200 ℃ і поставити заповнений шматочками плодів лист на нижній ярус. Через годину-півтори потрібно перевернути скибочки, і прогріти яблука ще протягом години.

    Фрукти виходять в міру м’якими та дуже апетитними. Якщо ви вирішили сушити яблука у газовій духовці, на обробку однієї порції скибочок піде не більше трьох годин.

    У газовій духовці яблука засушаться швидше і дешевше

    Мікрохвильова піч і мультиварка

    Сушити яблука в мікрохвильовій печі воліють ті, кому необхідно якнайшвидше обробити фрукти. На одну порцію скибочок яблук ви витратите лише 4 хвилини. Достатньо викласти шматочки плодів на тарілку, потримати її всередині печі, включеної на потужності 250 Вт, потім перевернути сировину і прогріти її ще три хвилини при потужності 300 Вт.

    У мультиварці скибочки яблук сушать протягом 40-50 хвилин, виклавши плоди на дно чаші (прилад повинен працювати в режимі випічки). Використання кожного з пристроїв має тільки один недолік: за один прийом ви зможете обробити мінімальну кількість яблук. В інструкції до кожної моделі докладно описані режими роботи, які найбільш підходять для обробки яблук. Обидва пристрої зручні та функціональні, але робота з ними має свої особливості. Наприклад, для сушіння в аерогрилі скибочки плодів мають бути дуже тонкими (не більше 3 мм), інакше після годинної обробки вам доведеться ще й сушити яблука в духовці, щоб довести їх «до розуму». Використання електросушарки дозволяє за один раз обробити велику кількість фруктів, але процес вимагає чималих витрат часу: яблука потрібно сушити за середньої температури протягом 8 годин.

    Електросушарка спеціально пристосована для того, щоб сушити плодоовочеву продукцію, у тому числі яблука. Виконуйте інструкції до вашої моделі
    dt>

    Покрокова інструкція. Чи можна сушити на деку чи решітці?

    Поетапне сушіння яблук здійснюється наступним чином:

    • Яблука промивають проточною водою за допомогою м’якої щітки;
    • Фрукти оглядають на предмет гнили, слідів укусів, дірок від черв’яків. Всі вади необхідно обрізати нержавіючим ножем;
    • Якщо яблука були куплені в магазині, бажано зняти шкірку. У більшості випадків вона обробляється захисним воском, не придатним до вживання в їжу. Шкірка не знімається з двох причин:
    • По-перше, вона надає скибочкам додаткову жорсткість і міцність;
    • По-друге, вона містить велику кількість корисних речовин : кальцій, фосфор, вітаміни груп А і С, антиоксиданти; >
    • Нарізають яблука будь-яким зручним способом. За наявності спец ножа для вилучення серцевини зручніше різати кільцями, в інших випадках — часточками або кубиками. Головні правила порізки:
    • Товщина кілець не повинна бути меншою за 3 мм і більше 8 мм. Товщина часточок повинна знаходитися в межах 5-6 мм, а ідеальний розмір кубиків — 7 мм; Всі шматочки, закладені в духову шафу, повинні бути однакового розміру; папір поверх грат.
    • Розкладати яблука слід рівномірно в один шар з інтервалом 2-5 мм між шматочками.

    Особливості використання електричної духовки

    Безперечною перевагою сушіння фруктів у такій духовці є той факт, що повітря на кухні від такої маніпуляції не обтяжується, простіше регулювати та контролювати рівень температури .

    Читайте також: Простий рецепт приготування варення з моркви на зиму

    Та й корисні складові за такого підходу руйнуються набагато повільніше. Правда, щоб досягти в домашніх умовах оптимального результату, потрібно дотримуватися наступних правил: Обробка починається з температури в районі 60ºС, цей показник в міру сушіння продукту можна підвищувати. Допустимий максимум — 80ºС. Після досягнення такого рівня температури дверцята духовки відкриваємо, щоб вода почала активніше виходити.

  • Викладається вирізка на пергаментну папір, вистелену на сітці.

    Раз на 1-2 години скибочки перевертають. Деко в даному випадку краще не вживати, продукти пропікуються нерівномірно і можуть підгоріти. Тривалість сушіння фруктів — 5-8 годин. Чим щільніший і кисліший продукт, тим довше він сушиться. За годину до вимкнення температуру в духовці слід знизити до початкової, це знизить ризик підгоряння елементів. Якщо не хочеться таких труднощів, можна використовувати функцію конвекції і легко залишити сітку на середньому рівні.

Час приготування

У звичайній електричній духовці сушіння триває від 6 до 10 годин залежно від сорту яблук та якості роботи печі. Духовка, обладнана режимом конвекції, дозволяє скоротити час приготування до 3-6 годин. Це досягається за рахунок того, що відведення вологи через вентиляційні отвори відбувається організовано та контрольовано на відміну від простого методу з відчиненням дверцят. Крім того, при включеній конвекції підвищується якість сушіння завдяки стабільній температурі всередині духової камери.

Як сушити яблука в духовці

Які сорти вибрати? це були яблука зимових сортів, кислі чи кисло-солодкі:
  • Аніс,
  • Антоновка,
  • Апорт,
  • Титівка ,
  • Боровик,
  • Слов’янка.

Використовуються для сушіння і літні солодкі плоди, і навіть падалиця, але засушуються вони з кіркою, і кінцевий продукт виходить якістю нижче.

Підготовка

  • Яблука обробляються порціями приблизно по пів відра. Так краще, адже вони не встигнуть потемніти та окислитись. Можна зупинити окиснення і зберегти колір часточок за допомогою сольового розчину (рецепт представлений нижче). потрібно видалити серцевину. Робиться це перевіреним способом, розрізавши на четвертинки та видаливши неїстівні частини. А можна це робити пристосуванням у вигляді трубочки з гострими краями.

Тепер приступаємо до сушіння яблук безпосередньо. >На деко потрібно викласти пергаментний папір.

  • На нього розкладаються нарізані плоди.
  • Духовку розігрівають до 80 градусів, у неї поміщають яблука на 30 хвилин.
  • Після цього температура опускається до 70 градусів.
  • Після 5 годин половина вологи випаровується, і їх перевертають на інший бік і опускають температуру до 50 градусів.
  • Для отримання добре висушених плодів краще залишити ще на 4 години, зрідка перевертаючи.
  • Сушка вважається закінченою, коли яблука набувають світло-коричневого відтінку. Вони не повинні виділяти сік та ламатися при стисканні. Зберігати їх краще в пакетах з крафт-паперу або в полотняних мішках. Місце має бути темним і сухим, температура зберігання кімнатна.

    Погляньте відео!

    Як сушити яблука в духовці

    dt>

    Як правильно зібрати відповідні фрукти, чи можна взяти недозрілі зелені

    У вас є електросушарка?
    ДаНет

    Для домашніх заготовок підходять великі або середні яблука з тонкою шкіркою і невеликою насіннєвою коробкою.

    1. Особливу увагу слід приділити фруктам осінніх сортів, які мають приємний кисло-солодкий смак і містять у своєму складі великий запас сухих речовин. Солодкі яблука після сушіння втрачають свій яскравий смак і аромат. Для переробки рекомендується використовувати такі сорти як: Апорт, Синап орловський, Антонівка, Пепін. Якщо заготівля зроблена правильно, то сухофрукти збережуть приємну кислинку.
    2. Зимові сорти при обробці втрачають аромат і яскравий насичений смак, тому сушать їх рідко. яблука вирощені на присадибній ділянці або куплені в магазині. Зазвичай плоди для сушіння збирають наприкінці серпня – на початку вересня. До цього часу фрукти встигають повністю визріти та накопичити запас корисних речовин.

      Під час збору яблук для сушіння потрібно звернути увагу на наступні моменти:

      • плоди збирають із зовнішнього боку дерев, де вони дозріли;
      • фрукти повинні легко зніматися з гілок;
      • яблука акуратно складають у корзини або відра;
      • термін зберігання плодів для переробки становить 7 – 14 днів;
      • можна збирати падалицю, якщо вона не має зовнішніх пошкоджень .

      Яблука для сушіння, куплені в магазині, не повинні мати темних плям і блискучого нальоту на поверхні. Для обробки не використовують підгнилі, підморожені або пошкоджені шкідниками плоди. фрукти

      Читайте також: Як зварити яблучне пюре зі згущеним молоком на зиму «Ніжанка»: 3 простих рецепти

      Спосіб сушіння дуже багато, важливо суворо дотримуватися правил, щоб заготівлі вийшли не тільки смачними, але й зберегли корисні речовини

      В електросушарці

      Час сушіння
      Нижче розглянуто, як зробити сушені яблучка вдома або на дачі за допомогою електричної сушарки. Це найпростіший і найшвидший спосіб сушіння. За допомогою кухонного помічника можна за короткий час висушити велику кількість фруктів. Послідовність дій:
      1. нарізані яблука рівномірно розкласти в піддони;
      2. виставити температуру не менше 60 градусів;
      3. сушити не більше 7 годин;
      4. перевірити готовність фруктів;
      5. якщо залишилася волога, сушити додатково 2 – 3 години.

      При такому способі заготівлі яблука не підгоряють і не піддаються нападу комах . Вони сохнуть правильно і швидко.

      У духовці: температура і час

      Час сушіння

      Духовка ідеально підходить для сушіння плодів у домашніх умовах. Вона проводиться в такій послідовності:

      1. Розігріти піч до 85 градусів. духовку, залишивши дверцята відкритими.
      2. Через 2 години часточки перевернути, а листи поміняти місцями. Це допоможе позбутися зайвої вологи. Через 3 години температуру знизити до 70 градусів. Як тільки основна частина вологи випарується, температуру ще раз знизити до 50 градусів і залишити плоди досушувати протягом 4 години.

      За цей час фрукти повинні повністю висохнути. Вони стають пластичними, світло-коричневого кольору і не виділяють сік.

      Якщо в духовці є конвектор, який забезпечує циркуляцію повітря, процес значно скорочується за часом. Обробка яблук у духовці з конвекцією здійснюється в такій послідовності:

      1. духовку розігрівають до 50 градусів;
      2. встановлюють листи з рівномірно розкладеними часточками;
      3. через 1.5 – 2 години плоди перевертають і збільшують температуру до 70 градусів;
      4. коли волога випарується, температуру зменшують і досушують сировину протягом двох годин.

      Загальна тривалість сушіння, Залежно від кількості нарізаних яблук. складає 3 – 6 годин.

      У мікрохвильовій печі

      Час сушіння
      Використовуючи мікрохвильову піч, протягом години можна обробити 5 – 7 кг сировини. У цьому слід контролювати процес приготування, ніж пересушити плоди. Етапи приготування:
      1. розкласти на тарілку порізані фрукти рівним шаром;
      2. встановити мінімальну потужність на 30 секунд;
      3. яблука перевернути і поставити в піч;
      4. встановити максимальну потужність і сушити протягом 3 – 5 хвилин.

      За цей час волога повинна випаруватися. Якщо фрукти недостатньо висохли, їх потрібно досушити. Інші заготовки необхідно обробити, орієнтуючись на час приготування першої партії.

      На сонці: на піддоні, нитці або шпажках

      Час сушіння

      Щоб отримати смачні сушені яблучка, використовуючи цей рецепт сушіння, важливо розібратися, як правильно нарізати плоди, як їх розкласти, скільки часу знадобиться. Це найстаріший і найзручніший спосіб заготівлі сухофруктів

      Таким чином сушать фрукти в районах у спекотному кліматі. Восени цей спосіб використовується дуже рідко, оскільки кількість теплих днів скорочується, і плоди не встигають повністю висохнути. Він підходить для заготівлі яблук літніх сортів.

      1. Для заготівлі плоди нарізають дуже тонкими скибочками та розкладають на застелені папером піддони або деко.
      2. У процесі підв’ялювання часточки постійно перевертають. Для зручності заготівлі можна нанизати на нитку або на шпажки.
      3. Для захисту від комах плоди закривають складеною в кілька шарів марлів.
      4. Также необхідно подбати про захист фруктів від вологи. Неприпустимо, щоби на них потрапляли дощ чи роса. Не слід залишати заготовки на відкритому повітрі у похмурий день або дощову погоду. У цьому випадку їх розміщують у теплому сухому приміщенні.

      При дотриманні всіх умов сухофрукти готові до вживання через 3 – 4 дні. Если заготовки находятся в тени, то для полного высыхания потребуется 7 – 10 дней. Хорошо просушенные плоды мягкие, эластичные, не прилипают друг к другу. Кожура окрашена в коричневый цвет. Летние яблоки имеют более светлую окраску, зимние сорта – более темные.

      Видео

      Предлагаем видеосюжет по теме статьи.

      Яблоко – ценнейший по своим свойствам и вкусовым качествам продукт, который содержит целый спектр витаминов – A, B (1, 2, 3, 5, 6, 9), C, E, H, K, PP и множество микроэлементов – железо и цинк, калий и кальций, фосфор, медь и магний.

      Все полезности легко воспринимаются человеческим организмом при употреблении свежих плодов яблок в летнее время и произведенных из них сухофруктов — в зимнее. Но не каждая домохозяйка знает, как сушить яблоки в духовке правильно, чтобы они на сто процентов сохранили свои уникальные качества.

      Как сушить ягоды в электрической духовке. Выбор ягод и подготовка к сушке

      Сушить ягоду нужно в определенное время, когда в ней кон. Собирать ее лучше не ранее конца августа или в сентябре-октябре. Большую роль играет погода. Нельзя, чтобы ягоды промерзли, потому завершить сбор урожая нужно до первых заморозков. В противном случае нежная кожица лопнет, а ягоды станут полностью непригодны для сушки.

      выбор сырья

      • Дар Катуни.
      • Трофимовская.
      • Золотой початок.

      В небольших количествах принято по одной срывать облепиху с веток. Однако есть другой метод, позволяющий упростить сбор урожая. Под деревом расстелите ткань, к примеру, обычное покрывало. Аккуратно стряхните на нее ягоды, стараясь не уколоться.

      Нельзя собирать облепиху вдоль автомобильных трасс, у промышленных объектов или свалок. Она впитывает опасные соединения, в частности свинец из выхлопов, накапливая его годами. Если употреблять такие ягоды достаточно долго, можно получить сильное отравление.

      Подготовка ягод к сушке

      Собранную облепиху тщательно перебирают. Поврежденные, лопнувшие ягоды отбрасывают. Их можно использовать для приготовления компотов, муссов, варенья. Выбросить нужно листья, кусочки веток и другой мусор.

      Моют облепиху очень нежно, чтобы не смять ягоды. Поэтому напор воды делайте небольшой. По одной ягоде промывать будет неудобно и долго. Нужно как бы «перелопачивать» их, стараясь максимально снять с поверхности восковый налет. После мытья выкладывают сырье на бумажные полотенца или марлю, чтобы устранить избыток влаги.

      Полезные рецепты

      Если добавить к яблокам немного сахара и корицы вы можете получить полезный перекус или хорошее дополнение к десертам.

      Яблочные дольки

      По этому рецепту у вас получатся вкусные и ароматные яблочки, а за счет небольшой термической обработки во фруктах останутся практически все полезные вещества и витамины.

      Вам потребуется:

      Читайте также: Варенье из калины: простые рецепты домашних заготовок

      • 1 килограмм яблок;
      • 300 грамм сахара;
      • 1 чайная ложка лимонной кислоты;
      • 1 столовая ложка корицы.

      Приготовление:

      1. Яблоки должны быть твердыми и немного недозрелыми. Спелые и мягкие не подойдут. Фрукты необходимо вымыть, обсушить и нарезать.
      2. Приготовить смесь из сахара, корицы и лимонной кислоты.
      3. Заселить противень бумагой, сверху слегка посыпать его сахаром.
      4. Яблочные дольки тонким слоем, сверху посыпать смесью из сахара и корицы.
      5. Духовку прогреть и поставить противень, оставить там яблоки на 30 минут.
      6. Готовые ломтики надо оставить подсушиваться при комнатной температуре в течении 2-3 дней.

      Сушеные сухофрукты в сиропе

      Перед сушкой можно подержать кусочки яблок в сиропе (его можно приготовить просто растворив сахар в воде). Выдержать их так сутки, а уже затем высушить в духовке. В результате у вас получатся вкусные и красивые яблочные кусочки, которые станут идеальным дополнением для десертов.

      Как сделать фруктовые чипсы?

      Это такие же сушеные яблоки, только в них добавлен сахар и лимонная кислота. Кислота не позволит фруктам темнеть и придаст им легкую кислинку.

      Вам понадобится:

      • яблоки – 5 штук;
      • вода – 1 стакан;
      • сахар – 80 грамм;
      • лимонная кислота – 0,25 ч.л.

      Приготовление:

      1. Нарежьте яблоки дольками.
      2. Сварите сироп (сахар + лимонная кислота).
      3. Залейте фрукты и оставьте так на 15 минут.
      4. Выньте из сиропа и обсушите.
      5. Выложите яблоки на противень (застеленный бумагой для выпечки).
      6. Разложите яблоки тонким слоем.
      7. Сушите 2 часа, температура при этом должна быть 70 градусов.

      Как приготовить яблочные кубики?

      Также можно приготовить из яблок цукаты. Их можно есть как конфеты или добавлять в пироги, как начинку. Толщина долек должна быть 5-7 мм, нужно стараться нарезать их одинаковыми.

      Вам потребуется:

      • яблоки – 1 кг;
      • сахар – 300 грамм;
      • лимонная кислота – 1 ч.л;
      • корица – 1 ч.л.

      Как приготовить:

      1. Удалить сердцевину и порезать яблоки.
      2. Выложить фрукты на застеленный противень.
      3. Сделать смесь из сахара, корицы и лимонной кислоты.
      4. Присыпать яблоки подготовленной смесью.
      5. Поднос поставить в духовой шкаф на 25 минут, температура при этом должна быть 200 градусов.
      6. Вынуть из духовки и дождаться, когда яблоки остынут.
      7. Поднос или прямоугольную тарелку застелить бумагой и слегка посыпать сахаром, выложить кусочки и оставить на 2 дня при комнатной температуре.
      8. Через сутки поменять бумагу и сложить яблоки в коробку (лучше картонную), застеленную пергаментом.

      Длительное хранение

      После правильной сушки яблоки могут достаточно долго храниться. Как правильно хранить сушеные яблоки? Для этого отлично подходят хлопковые мешочки или наволочки. А также можно использовать бумагу, деревянные или картонные ящички, стеклянные банки. Но ни в коем случае не полиэтиленовые пакеты или пластиковые контейнеры – в них сушки задыхаются.

      Хранить сушёные яблоки нужно при комнатной температуре в сухом, хорошо вентилируемом, тёмном месте. Не забывайте периодически пересматривать сушки на предмет порчи, чтобы на них не появились признаки плесени или загнивания.

      Сушки яблок – готовый продукт для употребления. Но также их используют в приготовлении компотов, желе, всевозможной выпечки. Перед этим яблоки лучше на несколько часов замочить в воде, крепком чае, можно даже в коньяке или ликёре. Ещё некоторые мамочки перекручивают сушки через мясорубку с орехами и лепят конфетки своим деткам. В общем, применение этого полезнейшего продукта в пищу – свободный полёт фантазии.

      В завершение хотелось бы привести сравнительную таблицу преимуществ и недостатков разных процессов сушки яблок, в зависимости от используемых приборов:

      Яблоки с собственного сада всегда намного вкуснее и полезнее тех, что продаются на прилавках магазинов. Поэтому у многих хозяек возникают вопросы о том, как сушить яблоки в электрической духовке и каковы основные правила этого процесса.

      Общеизвестный факт, что сушеные яблоки практически в полном объеме сохраняют свои витаминные запасы и минералы, входящие в их состав. Кроме того, добавлять сушеные плоды можно в различные блюда. Это и традиционный компот из сухофруктов, и как приправа для плова или начинка для пирога, а также сушеные дольки яблока можно добавлять в чай и заваривать. Главное, правильно сушить яблоки и в дальнейшем их хранить.

      Выбор сорта яблок и метода очистки

      Чтобы в домашних критериях получить вкусные сухофрукты, нужно верно выбрать плоды. Для сушки, лучше подступают зимние сорта. Они должны

    Останні статті

    Заготовки з яблук у домашніх умовах: прості способи

    Якщо говорити про фруктові заготівлі на зиму, то такої кількості різноманітних рецептів, як з яблуками,…

    2 месяца тому назад

    Варіння з кабачків на зиму — 10 найсмачніших рецептів «пальчики оближеш»

    Варіння з кабачків я вперше спробувала років так 20 тому, коли мене пригостила колега. І…

    2 месяца тому назад

    Домашнє вино з варення: 7 простих рецептів у скарбничку кожному

    Особливості напоюВино з варення має насичений яскравий смак, готується легко та досить швидко. Перевага рецептів…

    2 месяца тому назад

    Смачний мармелад з яблук з желатином у домашніх умовах: покроковий рецепт з фото

    Здрастуйте!Сьогодні поговоримо про мармелад. А точніше про пластовий яблучний мармелад. У таких ласощів багато застосувань.…

    2 месяца тому назад

    Варіння з гарбуза з апельсином: покроковий рецепт приготування в домашніх умовах

    Сьогодні я хочу показати вам, як зварити варення з гарбуза з апельсином. Примітно те, що…

    2 месяца тому назад

    Як приготувати варення з шишок — корисний десерт із лісовим ароматом

    Застосовується варення з шишокпри грипі, бронхіті, ангіні, астмі та інших хворобах дихальних шляхів. Варення із…

    2 месяца тому назад