Особливості напою
Особливість і відмінність вина з варення від літнього або весняного напою в цікавому, трохи нудотному смаку. Іноді впоратися з активністю дріжджів складно, тому що диких організмів на ягодах та фруктах вже немає. Але є рецепти без використання порошкових винних дріжджів. Вони мають свої секрети.
Приготування з варення допомагає заощадити і не додавати цукор, адже його вже достатньо в основному в інгредієнті. Після закінчення готування слід обов’язково закріпити вино, тому що фортеці може не вистачати. Є недоліки такого способу приготування. Можна легко недооцінити свіжість продукту та нормального бродіння не відбудеться.
Потрібно знати
Читайте також: ТОП 3 Рецепта домашнього вина з винограду Ізабелла: біле, рожеве та червоне (Фото Відео) +Відгуки
Читайте також: Домашні консерви з качки – 6 рецептів приготування
Вино домашнього виготовлення – це напій з кисло-солодким смаком та міцністю 10-14%. Для збільшення міцності можна додатково додавати алкоголь, але такий напій уже не буде вважатися вином.
Необхідно відповідально підбирати та готувати ємність. Бажано, щоб вона була зі скла або з матеріалів, що не окислюються (емальований або нержавіючий посуд). Готувати вино у пластиковій тарі також не рекомендується, т.к. цей матеріал у реакції зі спиртами може зіпсувати смак готового продукту.
Стерильність ємностей – обов’язкова умова на всіх етапах. Все старанно чиститься содою та стерилізується на пару.
Може використовуватися солодка заготівля, яка навіть забродила, з будь-якої ягоди. Головне, щоб не було цвілі. Такий продукт не підходить для приготування винного напою.
Всі інгредієнти перемішуються лише предметами з дерева. Дотик вина з металом неприпустимий.
Щоб не вплинути на збереження готового вина, при розливанні по пляшках цукровий пісок краще не додавати. За необхідності надати солодощі готовому напою, безпосередньо перед вживанням додати цукор.
Дріжджі, що використовуються для випічки, не бажані для виготовлення вина. Потрібні особливі дріжджі, які називаються винними. Вони здатні переробити цукор у спирт, а також зберегти унікальність аромату та смаку напою. Їх можна купити у готовому вигляді. Вони називаються культурними. Або ж приготувати самостійно дикі дріжджі.
Нижче пропонується розглянути способи, за допомогою яких можна вільно зробити дріжджі та вино.
Читайте також: Ландшафтний дизайн вашої ділянки своїми руками — (130+ Фото ідей Відео) +Відгуки
https://youtu.be/DdN4OW0XzXc
Корисність та шкода напою
ВООЗ заявляє, що немає нешкідливої дози алкоголю. Але вино – винятковий напій. Якщо він приготовлений у домашніх умовах, то всі корисні властивості ягід чи фруктів зберігаються.
Читайте також: 7 найкращих для здоров’я рецептів чаю з глоду, його користь та шкода
Корисність вина:
- періодичне помірне вживання червоного вина знижує ризик серцевих захворювань;
- розвиток атеросклерозу відбувається повільніше або зупиняється;
- вживання винних напоїв допомагає у боротьбі з анемією;
- вино продовжує термін життя;
- невеликі порції вина покращують пам’ять.
Але не треба забувати про шкоду, тому що вино — спиртовмісний напій. Його заборонено вживати під час планування вагітності, виношування дитини, грудного вигодовування. Настійно не рекомендується пити будь-які види алкоголю при захворюваннях печінки, нирок, органів шлунково-кишкового тракту. Вино здатне нормалізувати тиск, але й підвищувати його, що вкрай небажано при гіпертонії. . Який інвентар повинен бути на кухні:
- ємності для змішування, витримки та зброджування. Їх обов’язково брати з нержавіючої сталі, якісного темного скла;
- гідрозатвор. Його можна замінити рукавичкою, але рекомендується придбати пристрій, якщо приготування вина – не разова акція;
- ємності для зберігання. Важливо обладнати місце, де вино дозріватиме.
Для приготування сусла варення змішують з водою або іншою рідиною. Як активатор зброджування використовують ізюм або рис. А потім залишають масу тинятися. Процес приготування закінчується фільтруванням. Для цього застосовують охолодження або нагрівання з подальшим охолодженням. А також додають яйце, активоване вугілля та желатин. Смак ці інгредієнти не змінюють. Рідше додають бентоніт, щоб усунути осад.
Основні правила
Смак вина визначає якість найголовнішого інгредієнта. Варення може бути старим, зацукрованим, трохи підкислим. Але цвілі не повинно бути. Такий продукт підлягає утилізації. Цвіль порушить процес зброджування та зробить напій шкідливим для організму людини.
Які ще правила варто пам’ятати:
- Зацукроване варення розігрівають перед початком приготування вина.
- Воду замінюють компотом для створення насиченого смаку.
- Для нормального і безперервного бродіння додають винні дріжджі, рідше — хлібні. Іноді варення змішують, якщо одне нудотно солодке, а інше дуже кисле. До яблука, абрикосу і сливі рекомендується додати мед.
- Цукор додавати у варення не варто. Виняток – дуже кисла заготівля.
- Розбавити варення можна не лише водою, а й компотом.
- Важливий етап приготування – закріплення.
Все правила, застосовні для традиційного способу приготування, потрібно не забувати і в такому варіанті створення домашнього вина.
Підготовчий етап
Щоб отримати смачне вино, потрібно підготуватися до подальшої переробки. Для цього потрібно банку ємністю 3 л, капронову кришку і марлю.
Рада! Для приготування вина вибирають скляну тару.
Допускається виготовляти напій у дерев’яному або емальованому посуді. Незалежно від стадії приготування напоїв не слід контактувати з металевими поверхнями (виключення становить нержавіюча сталь).
Для виготовлення гідрозатвору в кришці для ємності робиться отвір, через який простягають тонкий шланг. Його залишають у ємності з вином, а інший кінець поміщають у тару з водою. Функції гідрозатвору виконає звичайна гумова рукавичка, яка проколюється голкою.
Рецепти приготування домашнього вина з варення без дріжджів
Для початку слід розібратися в загальній послідовності приготування без конкретного прикладу.
Які інгредієнти беруть:
Читайте також: Як правильно заморозити буряки на зиму в домашніх умовах
- варення, термін придатності якого не вийшов;
- воду, компот;
- родзинки як натуральні дріжджі;
- спирт або горілку для закріплення.
Як готують:
- Додають у варення родзинки. Змішують.
- Залишають банку в теплому місці на 5 діб, помішують.
- Проціджують рідину, відділивши від мезги.
- Закріплюють затвор або рукавичку на шийці.
- Прибирають сусло для зброджування.
- Фільтрують вино.
- Розливають напій по пляшках.
li>
Правильний вибір пропорцій залежить від бажаної насолоди , насиченості. За бажання можна додати цукор. Коли зброджування йде дуже довго, затвор або рукавичку знімають, зливають вино з осаду, знову ставлять рідину під затвор. Оптимальний термін зброджування – до 50 діб з моменту встановлення затвора або рукавички.
Домашнє вино з малинового варення
Особливість варення, компоту або вина з малини в яскравому, незабутньому ароматі. Напій виходить яскраво-рожевого кольору. Не слід забувати, що малина – одна з найкорисніших ягід!
Інгредієнти:
- варення або повидло – 1 л.;
- вода кип’ячена – 1 л.;
- родзинки – 5 ст.л .
Як готувати малиновий алкоголь:
- Баріння, джем або повидло помістити в банку. Додати немитий родзинки.
- Залишити банку в темному місці на 1,5 тижні. Може піти тиждень, якщо температура є досить високою. Запах допоможе визначити готовність.
- Процідити масу, злити рідину. Надіти медичну рукавичку на банку або саморобний затвор.
- Залишити вино на 6 тижнів бродити.
- Злити вино з осаду, додатково процідити, та освітлиться желатином або яйцем.
- смородинове варення – 1 л.;
- виноград – 200 г.;
- вода – 2 л.
- Змішати варення з розім’ятим виноградом. Ягоди заздалегідь не мити, але перебрати. або трохи менше.
- Готовність перевірити станом рукавички, вона повинна випустити повітря.
- Практично чорний напій процідити та освітлити.
- варення – 1 л.;
- вода – 1 л.;
- родзинки – 100 р.;
- кориця – 1 щіпка.
- Знайти ємність об’ємом більше 3 літрів.
- Перекласти варення в ємність, залити теплою водою. Додати немитий родзинки.
- Додати корицю.
- Змішати інгредієнти.
- Вдягти рукавичку на шийку ємності. Поставити в тепле місце на 1,5 тижні.
- Злити вино від осаду, коли бродіння закінчиться.
- Знову надіти на ємність рукавичку і залишити ще на 40 днів. li>Злити вино після закінчення терміну.
- Вино перелити у пляшки і поставити дозрівати.
- вода – 2,5 л;
- сушений виноград – 200 г;
- варення або чекаємо, повидло – 1 л Як зробити вино з полуничного варення:
- Змішати варення з водою та родзинками. Додати ½ частина цукру. Змішати.
- Залишити масу на 2 дні у темному та теплому місці. Активується процес зброджування. Важливо раз на добу заважати масу.
- Процідити сусло та відокремити рідину.
- Перелити рідину в ємність для зброджування.
- Вдягти рукавичку або затвор на тару.
- Прибрати вино на 3 місяці тинятися в тепле темне місце.
- Коли газ перестане виділятися, потрібно злити напій. Процідити та освітлити.
- Прибрати вино дозрівати.
li>
Баріння з полуниці часто цукориться. Але це не проблема, продукт все ще можна використовувати для отримання домашнього алкоголю.
Домашнє вино з яблучного варення
Яблучний напій буде світлим, майже прозорим, з ніжним ніжним смаком. Варення з яблук найчастіше розбавляють іншими джемами, повидлом, тому що смак недостатньо насичений.
Інгредієнти:
- джем – 2 л.;
- родзинки – 200 г;
- вода – 2 л;
< li>цукор – 200 мл.
- Продезінфікувати ємність.
- Змішати в ній родзинки, варення і цукор з водою.
- Накрити шийку ємності марлевим відрізком.
- Залишити при температурі 20 градусів на 5 діб.
- Заважати щодня.< /li>
- Зняти мезгу, відокремити рідину.
- Перелити рідину та встановити затвор або надягти рукавичку.
- Залишити бродити на кілька місяців. Спостерігати процес.
- Зняти вино, коли дріжджі перестануть активувати.
- Злити вино з осаду.
- Поставити алкоголь у льох на зберігання.
- варення – 2 л.;
- вода – 1 л.;
- родзинки – 300 р.;
- мед – 2 ложки.
- Змішати варення з водою і трохи розмоченим родзинками.
- Додати мед, попередньо розвести його в воді.
- Поставити масу в тепле місце під марлю. Через 7 днів злити рідину і перелити в ємність для бродіння.
- Поставити затвор і залишити вино в теплому місці при температурі 20 градусів на кілька місяців. У середньому воно готове через 2 місяці. Потрібно стежити за процесами в ємності.
- Злити вино та поставити у пляшках у льох за потрібних умов визрівати.
- варення – 2 л.;
- вода 2 л.;
- родзинки – 200 р.;
- цукор – 2 ст.л.;
- Змішати всі інгредієнти.
- Масу поставити в тепле місце в банку під марлею.
- Змішати щодня протягом тижня.
- Злити рідину, процідити.
- Вдягти рукавичку на ємність.
- Злити вино, коли бродіння закінчиться.
- Освітлити напій.
- Розлити по пляшках і поставити в льох.
- виноград
- родзинки
- малина
- суниця
- смородина
- слива
- яблука
- Стерилізується тара
- 0,1 кг немитих плодів висипається в тару, розминаються
- Вливається 0,6 л води (20-350С) Додається 2 ст. л. цукру. Все перемішується
- Тара накривається чистою тканиною та переноситься у затемнене приміщення. Дріжджам для активації знадобиться 3-4 дн
- Опара вважається готовою, як тільки з’являється піна, шипіння та кислий запах. Зберігатися вона може до 10 днів. Для запобігання прокисанню на банку встановлюється рукавичка з проколом на пальці
- Берется пол-литровая банка
- Поверхностный слой бродящего напитка (30-50 мл) набирается в тару
- Добавляется 1,5 ст. л. сахара и 350 мл очищенной воды. Все перемешивается
- Тара накрывается чистой тканью и убирается в затемненное теплое помещение на 3-4 дн
- Закваска фильтруется и готова к использованию. Хранится в холодильнике в герметичной таре до 3 недель
- Винный осадок распределяется по неглубокой емкости тонким слоем и высушивается. Важно знать, что при нагреве выше 350С грибки погибают
- Высушенный порошок собирается в пакет (бумажный, полиэтиленовый) и хранится в сухом месте. Срок хранения – 2 года
- Берется 1/3 ч. л. порошка и высыпается в тару
- Заливается 0,3 л воды комнатной температуры и добавляется 2 ч. л. сахара. Добавление 2 сухофруктов (финики, чернослив, курага), пропаренных в кипятке, повысят питательную среду закваски
- На тару устанавливается водяной затвор. Закваска убирается для брожения
- Появление пены говорит о готовности дрожжей
- варенье (облепиха) – 1,5 л;
- вода теплая – 1,5 л;
- сухие дрожжи – количество по инструкции;
- сахар – 1 ст.л.
- Активировать дрожжи, добавив теплую воду и небольшое количество сахара. Подробные пропорции можно узнать из инструкции. Добавлять ингредиенты «на глаз» не рекомендуется. Каждому штамму дрожжей нужны индивидуальные условия.
- Перемешать варенье с водой.
- Добавить дрожжи в варенье.
- Надеть на емкость перчатку, проколоть ее. Оставить банку на 2 недели в теплом месте.
- Процедить и осветлить вино, так как ускоренный процесс делает его более мутным.
- Оставить храниться облепиховый напиток в подходящих условиях.
- банка (бутыль) от 3 и более литров
- капроновая крышка или марля
- резиновая перчатка (медицинская) или гидравлический затвор
- варенье из смородины – 3 л.;
- вода теплая – 3 л;
- рис круглый – 3 стакана;
- дрожжи сухие – по количеству ингредиентов;
- сахар – 1 ст.л.
- Развести дрожжи с сахаром и водой.
- Добавить воду в варенье, хорошо перемешать.
- Добавить рис в массу. Влить дрожжи.
- Перелить сусло в бродильную емкость.
- Установить затвор.
- Спустя две недели снять затвор. Процедить массу. Осветлить вино при необходимости.
- пластиковую посуду или из стекла, покрытую эмалью для отстаивания, 1 стадии бродильной реакции;
- бутыля из стекла;
- крышка с обратным клапаном, изготовленная самостоятельно или готовая;
- стеклянная, деревянная или пластиковая лопаточка, которой нужно будет перемешивать жидкость;
- прокипятить, остудить очищенную воду (водная основа);
- заготовить подсластитель – свекольный сахарный песок, мед (любой консистенции).
- кислое варенье – 1,5 л;
- вода – 1,5 л;
- подсластитель – 0,25 г;
- изюм – 20 г.
- Воду смешать с вареньем, добавить в будущее сусло размоченный немытый изюм, а также сахар или подсластитель.
- Перелить массу в емкость с гидрозатвором.
- Поместить бродильную емкость в теплое место на месяц.
- Слить вино с осадка по окончанию сбраживания.
- Перелить алкоголь в бутылки и поставить дозревать в погреб с подходящими условиями.
- старый смородиновый джем – 1,5 л;
- вода – 1,5 л;
- подсластитель – 0,25 г;
- изюм – 20 г.
- Смешать теплую воду с джемом. Добавить изюм, подсластитель.
- Хорошо перемешать массу и влить в емкость для сбраживания.
- Поместить в теплое место без прямых солнечных лучей на месяц или чуть менее.
- Снять вино с осадка, когда появятся признаки окончания сбраживания.
- Осветлить напиток.
- Убрать бутылки с домашним вином в погреб.
- засахаренный джем или варенье – 2 л.;
- вода – 2 л.;
- изюм – 300 г.
- Смешать изюм и подогретое варенье.
- Налить воду и перемешать.
- Массу залить в емкость для сбраживания.
- После прекращения активности дрожжей вино слить с осадка. Оставить еще на 2 недели. Появится еще осадок. Его тоже нужно будет процедить.
- Разлить вино по бутылкам. Поставить в прохладное темное место при температуре до 18 градусов.
- 6 л сока из малины.
- 2,5 л воды.
- 2,5 кг сахара.
- 1 л водки.
- 300 мл закваски.
- Приготовить закваску. Для этого нужно: Размять 2 стакана ягод малины.
- В получившееся пюре добавить 1 стакан воды и 0,5 стакана сахара.
- Все хорошо размешать, завязать марлей, сложенной в несколько раз и держать в темном теплом месте для ферментации.
- По прошествии 4-х дней процедить.
- Можно приступать к приготовлению вина.
- Перебрать ягоды малины, удалив из них листья, испорченные или недозрелые ягоды и прочий мусор.
- Выдавить сок из ягод любым доступным для вас способом.
- Перелить в бутыль сок из малины, добавить 1,5 кг сахара, хорошо перемешать.
- Добавить закваску.
- Закрыть бутыль и поставить ее в темное место, где температура не превышает 25°С.
- Брожение будет идти до 10 дней. После вино нужно закрепить водкой.
- Закрепление водкой. Теперь водку нужно влить в вино и хорошо размешать. Дать постоять в течение 5 дней.
- Заключительный этап. Теперь вино нужно процедить, добавить оставшуюся порцию сахара, разлить в бутылки и закупорить их пробками.
- Вино хранят 2-3 месяца в темном месте, лучше в подвале или погребе. По прошествии этого времени вино можно продегустировать.
- Бутылки должны отдельно друг от друга располагаться горизонтально под углом. Хорошим дополнением станет самостоятельно сделанный под себя стеллаж.
- Важное условие для вина – постоянство температуры, отсутствие прямых солнечных лучей.
- Рекомендуется закупоривать бутылки настоящими деревянными пробками. Вино будет дышать через поры дерева. Такой процесс происходит при хранении напитка в бочках.
- Не обязательно держать напиток несколько лет. Каждое вино имеет потенциал старения. Только 10% качественных вин улучшаются спустя год созревания. Еще меньший процент становится лучше спустя несколько лет старения.
ol>
Малині вистачить двох тижнів, щоб розкрився аромат та смак. Можна доповнити його лимоном чи іншими цитрусами. Цукор додавати не варто.
Домашнє вино зі смородинового варення
Вино з варення зі смородини виходить майже чорним, дуже насиченим або навіть різким. У цьому рецепті як дріжджі можна використовувати кілька свіжих немитих виноградинок. Там є дикі організми, які запустять процес бродіння. Рекомендується брати чорну смородину, червона дає мало смаку.
Інгредієнти:
Як готувати вино з варення із чорної смородини:
Смородина дає вкрай насичений смак, його можна зробити ще виразнішим, якщо відправити в сусло разом з виноградом пару виноградних гілочок.
Домашнє вино з вишневого варення
Вишневий напій виходить дуже насиченим, темно- червоним та кислим. Смак залежить від сорту ягоди та солодощі самого варення. Вино здебільшого злегка терпке. Можна застосувати кислий продукт, але без цвілі.
Інгредієнти:
Важливо! Родзинки мають бути матовими, без блиску, з невеликим нальотом.
Приготування:
У вино, яке вже готове, але дозріватиме, можна додати мигдальний горішок для отримання незвичайний післясмак і аромат з терпкістю.
Домашнє вино з полуничного варення
Полуничний напій виходить яскраво-червоним, дуже ароматним і приємно солодким. Можна сказати, що це золота середина.
Інгредієнти:
Як робити вино з варення в домашніх умовах покроково:
< /ol>
Яблучне варення може забродити, але теж піде для вина. Не рекомендується брати для приготування джеми і повидло, для яких використовували кисле або не соковите яблуко. нього залишається надовго. Не багато хто воліє робити напої зі сливи, тому що смак у неї дійсно нав’язливий. Але якщо є варення, варто спробувати.
Інгредієнти:
Читайте також: Покрокові рецепти апельсинового джему з цедрою та шкіркою на зиму в домашніх умовах, з пектином та без
Приготування:
Зливу можна розбавити варенням з яблука, щоб отримати менш концентрований смак.
Домашнє вино з абрикосового варення
Абрикосовий напій зазвичай світлий і злегка кислий. Але дуже освіжає, вино виходить легким, із тонким ароматом мигдалю.
Інгредієнти:
Як готувати правильно:
< li>Наполягати не менше місяця.
Важливо! Рукавичка після закінчення бродіння має опуститись.
Закваска
Читайте також: ТОП 20 Рецептів приготування квасу в домашніх умовах: класичний та оригінальний, з хліба, житнього, без дріжджів, буряковий та інші ( Фото Відео)
1 Шкірка практично всіх ягідних плодів заселена дикими дріжджами.
Але є види, які найкраще підходять:
Збирається сировина в ранковий і вечірній час . Погода повинна бути безвітряна, суха (мінімум доба після дощу). Плоди вибираються не гнилі, не почорнілі і обов’язково без цвілі. Якщо в якості сировини береться родзинки, краще купувати різні сорти в декількох магазинах. Не весь родзинки можуть підійти, т.к. він часто для зберігання обробляється хімією, що вбиває дріжджовий грибок.
Також необхідна вода (чиста, не хлорована), цукровий пісок та літрова тара.
Приготування:
Закваска не фільтрується, якщо вноситься в сік з мезгою. .к. густа частина тут не застосовується.
Якщо плоди були чимось оброблені або заражені, закваска може не забродити і покритися цвіллю. Все доведеться викинути та почати заново.
2 При наличии бродящего винного напитка, особенно которое готовилось на культурных дрожжах, применяется следующий метод:
Жмых, который остался от закваски, может использоваться вторично для новой партии дрожжей. Для этого он заливается сладким сиропом (пропорции те же). Процесс повторяется.
3 Нужные грибки содержатся и в винном осадке.
По данному методу приготовления получают винные дрожжи в сухом виде. Они могут храниться долгое время.
Приготовление:
Чтобы активировать сухие дрожжи:
Читайте также: Декоративная штукатурка стен своими руками. Обзор простых решений: как изготовить, как наносить шпаклевку | 115+ Фото Видео
Рецепт домашнего вина из варенья с дрожжами
С добавлением винных дрожжей можно приготовить вино всего за две недели. За основу можно взять старое варенье из облепихи. Оно не обязательно должно быть свежим, можно взять прошлогодний продукт. Главное – отсутствие плесени.
Ингредиенты:
Как сделать вино из старого варенья в домашних условиях:
Быстрый рецепт можно немного изменить, если добавить сразу несколько видов варенья.
Подготовка
Читайте также: Приготовление лимончелло в домашних условиях: ТОП 5 рецептов (на водке, самогоне и другие) + 13 коктейлей и 6 десертов (Фото Видео) +Отзывы
Перед тем как приступить к непосредственному изготовлению благородного напитка, необходимо запастись следующими предметами:
Варенье может браться совершенно любое. Желательно готовить из одного вида ягоды, чтобы не потерять уникальность вкуса.
Читайте также: Блюда на костре: 15 очень простых и вкусных рецептов для отдыха на природе | (Фото Видео)
Рецепт домашнего вина из варенья с рисом
Изюм – самый популярный ингредиент у виноделов для ускорения сбраживания. Реже используют другие варианты. Это рис. Крупа делает процесс приготовления напитка более быстрым. А вкус напитка не меняется.
Читайте также: Заготовка и переработка чеснока на зиму в домашних условиях, рецепты с фото
Ингредиенты:
Как готовить вино из смородинового варенья:
Приготовленный напиток можно практически сразу употреблять. Вину не обязательно дозревать в погребе несколько месяцев или лет. 14 дней – оптимальный срок сбраживания, но он может быть другим. Всегда нужно следить за моментом окончания брожения.
Основные правила
Лучше заранее приготовить:
Тара, где будет происходить активное брожение, не должна иметь в составе меди, быть оцинкованной, ведь в результате активного выделения углекислоты поверхность, соприкасающаяся с жидкостью, окисляется. После этого вино приобретает металлический привкус, запах. Объем, вместительность тары, где бродит вино, тоже важный аспект. Во время брожения, активно образуется пена – это стоит учитывать. Слишком большая свободная площадь опасна образованием плесени на поверхности будущего вина. Затвор водяной необходим для выведения излишней углекислоты, ограничивает доступ кислорода (предотвращает образование плесени), помогает контролировать активность бродильного процесса.
Простой рецепт вина из забродившего варенья в домашних условиях
Если продукт закис, его все еще можно использовать. Простой рецепт позволить приготовить винный напиток в несколько этапов.
Ингредиенты:
Готовка:
Вкус вина из забродившего варенья практически не отличается. Можно отметить его резкость независимо от выбора фрукта или ягоды.
После осветления вина его следует попробовать на сладость и при необходимости добавить сахар. В таком случае придется ставить напиток еще под гидрозатвор дображивать.
Из старого смородинового джема
Не обязательно брать варенье. Подойдет смородиновый джем, который простоял больше чем нужно, и успел забродить. Ингредиент можно использовать для предыдущего рецепта. Если нравится более кислый вкус и аромат – можно применить крыжовник.
Ингредиенты:
Приготовление:
Варенье имеет густую неоднородную структуру. Джем – однородная желеобразная масса. Поэтому не стоит путать эта два разных продукта.
Способ приготовления
Варенье из черники смешать с теплой водой в стеклянном бутыле, объемом 5 л. Добавить полстакана сахара и изюм. Перемешать и нагреть на горлышко емкости обычную резиновую перчатку, предварительно проколов в одном из пальцев небольшую дырочку для выхода газа. Поместить заготовку вина на несколько недель в теплое место, для брожения.
После того как вино перебродит, процедить его через марлю и добавить оставшийся сахар. Перемешать и поместить в темное место еще на 2-3 месяца, для настаивания. По прошествии времени, слить вино через трубочку так, чтобы в чистые емкости не попал осадок. Закупорить бутылки с вином как можно тщательнее и хранить в темном прохладном месте. А подавать можно сразу.
Домашнее вино вполне выдерживает конкуренцию с магазинными винными напитками. Порой они даже качественнее и полезней. Отменный алкогольный продукт получается из садовых или лесных ягод. Рассмотрим, как изготовить черничное вино в домашних условиях, рецепт от простого до экзотичного. Это не так сложно, как может показаться на первый взгляд. И достаточно увлекательное занятие. В результате на дружеских посиделках вы всегда сможете приятно удивить своих гостей домашним вкуснейшим вином.
Рецепт домашнего вина из засахаренного варенья
Засахаренный джем или варенье уже не пригодно для употребления, так как вкус портится. Но есть выход – использовать старый продукт для приготовления вина.
Важливо! Всегда нужно проверять годность варенья к использованию – в нем не должно быть плесени.
Ингредиенты:
Приготовление:
Рецепт можно разнообразить, добавить цедру, ваниль, лимон.
Рада! Осадок оседает на дно, поэтому рекомендуется аккуратно слить вино, чтобы его было легче цедить.
Как сделать сладкое?
Любители более сладких напитков могут приготовить сладкое малиновое вино. Его рецепт немного сложнее обычного. Для начала необходимо приготовить закваску.
Нам необходимо:
Последовательность действий:
Малиновое пюре
Важно! Сусло должно занять не больше 2/3 объема бутыли. Во время брожения оно будет бурлить, пениться и может перелиться через край.
Советы по хранению вина
Чтобы поставить вино на созревание, нужно подготовить помещение и обеспечить благоприятные условия.
О чем нужно помнить:
Если осталось варенье или джем, его можно применить для приготовления вина. Рекомендуется добавить изюм, рис или дрожжи для нормального сбраживания. Не запрещено использовать закисшее или засахаренное варенье. Но в нем не должно быть плесени.