Варіння з кабачків я вперше спробувала років так 20 тому, коли мене пригостила колега. І в той час мені воно здалося казково смачним, до того ж я так і не змогла відгадати з чого ця смакота. Любов до цієї солодощі залишилася на довгі роки, і щороку я намагаюся для своєї сім’ї готувати кілька баночок такого варення. Тільки я намагаюся урізноманітнити його різними інгредієнтами.
Золоте правило продукту з нейтральним смаком — поєднуйте його з різними інгредієнтами, і щоразу отримуватимете зовсім іншу страву.
Рецептів з кабачками цього року на моєму сайті було багато — це і запіканка з кабачків, і кабачковий торт, ікра з кабачків, і оладки з кабачків. А тепер давайте спробуємо досконале нове застосування кабачка як десерт. Варення з кабачків на зиму стане для цього гідним вибором. До того ж, таке варення, якщо його правильно зварити, виходить надзвичайно красивим — прозорим, бурштиновим та запашним.
І якщо пофантазувати, то для варення до кабачка можна додати лимон, апельсин, імбир і навіть коньяк. В результаті виходить надзвичайно смачний десерт до чаю. Я сподіваюся, що з усіх запропонованих рецептів ви зможете вибрати для себе підходящий.
Баріння з кабачків з лимоном — найсмачніший рецепт
Ви вмієте розташовувати до себе людей? Якщо важко відповісти, то ці ласощі з шматочками лимона, що розчинилися в ньому, точно допоможе налаштувати на приємне спілкування.
Читайте також: 7 найкращих способів, як зробити варення при варінні на зиму густим
До того ж, ласощі готуються настільки просто, що за якусь годину ви впиватиметеся овочевим десертом.
Інгредієнти (приблизно на 1 л ласощів):
- 1 кг молодих кабачків або цукіні;
- 1 лимон;
- 800 гр. цукру; 90 мл. води.
Приготування:
1. Почнемо кулінарити із цукіні. Підготуйте овочі та ретельно їх промийте у теплій воді. Укладіть головний компонент на стіл і поріжте на кілька частин, видаливши насіння. Потім очистіть шматочки від шкірки за допомогою овочечистки або ножа.
Якщо використовуються молоді цукіні, їх кірку можна не прибирати. Адже вона в них ще м’яка, соковита і містить багато вітамінів.
2. Подрібніть скибочки овочів на обробній дошці та надішліть у блендер.
3. Переходимо до лимона. Чистий фрукт поріжте на долі, видаливши з них зерна і покладіть до нарізаних овочів.
4. Увімкніть техніку в мережу, закрийте кришку і подрібніть інгредієнти до однорідної маси. У майбутньому десерті не повинно залишитися грудочок та цілих шматочків.
Якщо немає блендера, використовуйте для компонентів м’ясорубку або крупну терку.
5. Відправте пюре в каструлю і додайте цукровий пісок і кип’ячену воду. Все інтенсивно змішайте.
6. Увімкніть конфорку на середній вогонь і поставте на неї посуд із майбутнім десертом. Готуйте його 30-40 хвилин. Як тільки вміст закипить, зменште вогонь до мінімуму. Періодично помішуйте блюдо, щоб воно залишалося однорідним. Обов’язково прибирайте з нього пінку, якщо вона з’являтиметься.
Читайте також: Кетчуп на зиму зі слив, помідорів та з яблуками: офігенні рецепти
7. Поки готується страва, дістаньте банку та будь-яку кришку до неї. Прокип’ятіть воду. Відправте тару з кришками в тазик та обдайте їх окропом. Потім поставте скляний посуд на столі. Або простерилізуйте будь-яким іншим способом.
Для банок можна використовувати будь-які кришки: як капронові, так і металеві для закочування.
8. Візьміть половник або велику ложку і розлийте смакоти по банках. Закрийте кришками. Готово!
Уява малює гарну вазу, в якій іскриться своєю незвичністю лимон у поєднанні ніжного овоча. Цей неймовірний дует догодить вам своїм смаком і текстурою, що тане. Особливо під улюблений чай. Смачної насолоди, дорогі кулінари.
- dt>
Поширені помилки
Господарі, які вирішили приготувати ці ласощі вперше, допускають безліч помилок, які в свою чергу негативно відбиваються на смакових характеристиках, ароматі та зовнішньому вигляді готового продукту.
До найпоширеніших помилок відносяться такі: - Використання посуду, що не підходить для варіння варення.
Кабачки – ніжний овоч, який готується дуже швидко. Саме тому для приготування кабачкового варення рекомендується використовувати каструлі з подвійним дном. Це дозволить запобігти пригоранню овочів та інших інгредієнтів на дно ємності та отримати бажаний результат. - Занадто маленька кількість цукру.
Звичайно, далеко не всі люблять надто солодке варення. Однак якщо говорити про варення з кабачків, зменшення кількості цукру, вказаного в рецепті, призведе до зменшення терміну зберігання заготовки. При зменшенні на 100–200 г кількості цукрового піску період зберігання буде зменшено на невелику кількість часу, але якщо знизити вміст цукру вдвічі, термін придатності буде мінімальним. >
Овочі, на яких спостерігаються ознаки гниття, не можуть бути використані для приготування варення навіть у тому випадку, якщо зіпсована частина кабачка була зрізана. - Час приготування. Час приготування кабачкового варення має відповідати тому, що зазначено у рецепті. Якщо варити заготівлю дуже довго, її смак і колір буде далеким від ідеалу. Крім того, при тривалому впливі високих температур зникають багато вітамінів та інші корисні речовини, що входять до складу. Звичайно, про користь від споживання такого продукту говорити вже не доводиться. врахуйте кожен з цих нюансів і готуйте кабачкове варення правильно. Тільки в цьому випадку його смак порадує кожного члена сім’ї.
Бурштинове кабачкове варення з апельсинами — рецепт «пальчики оближеш»
Складно уявити апельсин у компанії нашого сьогоднішнього героя. Однак таке поєднання теж існує і ви не будете розчаровані. Ці компоненти смачно зануряться в цукрову млість і залишать глибокий слід у вашій душі.
Вберіть яскравий рецепт і він, немов сонечко, обдарує вас відмінним настроєм. Компоненти (приблизно на 1 л ласощів) :
- 1 кг кабачків;
- 1 кг цукру;
- 2 апельсини.
Технологія приготування:
Читайте також: Джем із журавлини на зиму: 4 найкращі покрокові рецепти приготування з фото
1. І цього разу першим виступить у кулінарному дійстві молоденький кабачок чи цукіні. Підготуйте каструлю чи таз. Чистий овоч наріжте на кілька шматочків та очистіть від шкірки. Видаліть із нього насіння і дрібнонарізаний овоч викладіть у посуд.
2. Далі добре промийте апельсини в теплій воді і дрібно накришіть їх. Надішліть фрукт до овочів. За бажанням можна покласти апельсини без шкірки.
3. Візьміть цукор і додайте його до компонентів і добре перемішайте їх. Пісок дозволить апельсинам виділити ароматний сік. Тепер закрийте посуд кришкою і залиште її настоятися на 6-8 годин.
4. Як мине час, приберіть кришку і перемішайте ласощі. Поставте його на середній вогонь і періодично помішуючи, готуйте до кипіння. Далі зменште конфорку до мінімального значення і варіть блюдо ще 5 хвилин. Вимкніть плиту і дайте солодкому повністю охолонути. Як тільки воно стане холодним, весь процес варіння повторіть ще 2 рази. Не забувайте забирати пінку з ласощів.
Якщо у вас немає часу, готуйте десерт ось так: доведіть його 1 раз до кипіння та варіть на повільному вогні ще 2 години. Ласощі мають стати желеподібними. 5. За 10 хвилин до приготування солодкого простерилізуйте баночки та кришки, обдавши їх гарячою водою.
6. Розлийте смакоти по баночках і закрийте їх кришками. Перевертати тару не треба. Просто дайте наїдку охолонути і можна прибирати його в прохолодне та темне місце. Не забудьте залишити солодке і зараз, щоб спробувати і насолодитися його смаком.
Ах, як гарно ллється у вареницю апельсинова маса, пританцьовуючи з овочом. А всю цю яскраву компанію супроводжує ваш настрій на смачне чаювання. Нехай воно вийде дуже радісним! Чин-чин! Смачне густе варення з апельсином та лимоном у власному соку
А тепер поєднуємо цитрусові в одній упряжці з кабачком. Поєднаємо їх у солодкому сиропі, та обдаруємо себе улюблених чудовими ласощами.
Якщо ви ніколи не готували солодкі заготовки — саме час це замислити! Ви не помилитеся з вибором інгредієнтів. Ось вони (приблизно на 2,5-3 л ласощі) :
- 2,5 кг кабачків або цукіні;
- 3-4 апельсина;
- 2 лимони;
- 1,5-2 кг цукрового піску;
- 2 шт. гвоздики;
- щіпка кориці.
Приготування:
1. Вимиті овочі розділіть на кілька часточок і звільніть їх від кірки та насіння. М’якуш плода дрібно накришіть і приберіть в емальовану каструлю.
2. Вимийте апельсини з лимонами та поріжте на дрібні кубики розміром приблизно 1*1 см. Відправте цитрусові до цукіні. 3. Засипте компоненти піском та змішайте їх. Щоб виділився сік. А для подальшого виходу соку з фруктів залиште закритий посуд на 4-8 годин.
4. Після часу, поставте каструлю на невеликий вогонь і доведіть ласощі до кипіння. Додайте в нього корицю та гвоздику та перемішайте страву. Варіть його ще 60 хвилин до прозорості інгредієнтів, забираючи з поверхні пінку. Читайте також: Повидло із груш на зиму — прості рецепти в домашніх умовах
5. Потім розкладіть десерт по стерильним банкам і закатайте в кришки. Як тільки він охолоне, прибирайте їжу в льох.
Я вас точно вмовила на таке солодке! Незвичайне, казкове та дуже оригінальне. Нехай щоліта кипить смачними ароматами цитрусово-овочевих ласощів. Такого точно ніхто не буде. Перш ніж зайнятися готуванням страви, треба розібратися з переліком потрібних інгредієнтів. Для створення солодкого джему знадобляться такі компоненти: - Кабачки. Це основний інгредієнт, із якого консервується закуска. Щоб законсервувати страву, знадобиться 800-1000 г свіжих кабачкових плодів з тоненькою шкіркою.
- Законсервовані ананаси. При готуванні страви використовують 1-2 баночки ананасів із соком, який буде застосовуватися як маринад для кабачкових часточок.
- Цукор. Щоб закуска вийшла солодкою, до неї додається півтора кілограма цукрового піску.
Цей сухофрукт смачний не лише у чаї, а й з чаєм. Особливо у варення, особливо з кабачком. Адже м’якоть овоча відмінно порозуміється з висушеним абрикосом. Не вірите? А я вам зараз доведу. Нам знадобиться (приблизно на 700-800 гр. наїдки):
- 600 гр. кабачків;
- 100 гр. кураги;
- 600 гр. цукрового піску;
- 1 лимон.
Технологія приготування:
1. Подорож до ласощів розпочне наш овочевий герой. Помиті та очищені овочі звільніть від зерен і не поріжте. Укладіть їх у блендер і перетріть шматочки до кашоподібного вигляду. Перекладіть масу в каструлю потрібного розміру.
2. Потім промийте курагу в теплій воді і покладіть її в миску. Залийте сухофрукти окропом і залиште їх у рідині на 2 хвилини. Злийте воду та наріжте сушені абрикоси на тонку соломку.
3. Розділіть курагу на 2 частини. Одну частку так само перекрутіть у блендері. Поки сухофрукти залиште осторонь. 4. Злийте з овочевого пюре зайву рідину та перемішайте її з цукром. Поставте каструлю на невеликий вогонь і нехай закипить її вміст. Покладіть до овочевої маси курагу. Змішайте їх між собою і доведіть ласощі ще раз до вирування. Тепер зменште вогонь до мінімуму і варіть смакоти ще півгодини.
Не забуваймо помішувати майбутню страву в процесі приготування. 5. Настала черга лимона. Митий фрукт наріжте на брусочки і відправте в блендер. Пюре лимона надішліть у каструлю. Ретельно перемішайте його вміст. Готуйте їжу ще 2 десятки хвилин.
6. Розкладіть солодку страву по стерильним банкам і закрийте їх кришками. Охолілі банки зберігайте у погребі, темноті або холодильнику.
Стерилізувати банки можна ще над парою, в мікрохвильовій печі або духовці. Кому як зручніше. Що я казала? Ароматні ласощі так і намагаються швидше потрапити в рот. Спокуса приготувати таке варення заграє у вас і ви незабаром обов’язково виконайте свою примху. Хоча чого чекати? Вирушайте в магазин, купуйте пружного овоча і вперед на кухню творити казковий десерт. Успіхів вам у такій солодкій справі!
Рецепт для мультиварки
Щоб зварити кабачкове варення в мультиварці потрібно:
- кабачків 2 кг;
- лимон;
- цукор 1,2 кг.
Алгоритм дій:
- Лимон ошпарити, вимити і акуратно зняти цедру за допомогою терки.
- Тіло лимона дрібно порізати шматочками.
- Кабачок без шкірки та насіння нарізати на кубики.
- В чашу мультиварки перекласти кабачки, лимон, цукор і цедру.
- Виставити режим гасіння і дві години.
- Після сигналу про закінчення процесу варення готове. Його залишається перекласти в стерильну банку і закрити кришкою.
Варіння з кабачком та ківі, зварене в сиропі
Ви любите, коли насолода переплітається із фруктовою кислинкою? Коли один смак підхоплює інший? І земля йде з-під ніг. Таке диво існує. І воно смачно звариться для вас у незвичайне варення з ківі.
Нехай десерт займе особливе місце на вашій кухні і буде приносити насолоду кожен день. Інгредієнти (приблизно на 2 літри ласощів):
- 1 кг м’якоті цукіні;
- 800 гр. плодів ківі;
- 1,2 кг цукру;
- 1 склянка фільтрованої води.
Приготування:
1. Почистіть вимиті цукіні та видаліть із них зерна. Далі наріжте їх на дрібні квадратики. Складіть їх у каструлю з товстим дном.
2. Приготуємо сироп для нашої страви. Візьміть сотейник і налийте у неї фільтровану воду. Поставте його на вогонь і доведіть до кипіння. Всипте в рідину цукор і варіть масу до розчинення піску. Готово. 3. Залийте сиропом овочі, змішайте все і залиште каструлю закритою на 4-5 годин.
4. Переходимо до ківі. Промийте їх у теплій воді та покладіть у миску. Обдайте фрукти окропом. І залиште ківі у рідині на 3 хвилини. Потім відразу зануріть їх у холодну воду. Так шубки фруктів легше віддаляться з м’якоті. Заберіть шкірку з плодів та дрібно накришіть їх. 5. Як тільки мине кілька годин, злийте з цукіні сироп в окрему каструльку. Доведіть його до кипіння і знову залийте овочі. Залиште майбутні ласощі ще на 60 хвилин. 6. Покладіть ківі в сотейник і протушкуйте їх у власному соку 5-10 хвилин.
Читайте також: Як зробити желе з варення: розкриваємо всі секрети 7. Через 1 годину доведіть суміш з цукіні до кипіння на середньому вогні. Зменште конфорку і варіть блюдо ще 10 хвилин.
8. З’єднайте ківі з овочами, змішайте їх і варіть ласощі 25 хвилин, помішуючи його та прибираючи піну.
9. Розкладіть блюдо в стерильну тару та закупоріть кришками. Переверніть банки і тримайте їх у такому положенні до остигання. Аромати ласощів, що оточили вашу кухню, виявляться на одній хвилі з вашим настроєм. Як кумедно відбулькали цукрові ласощі на плиті і вже готові до вживання. Не відмовляйте собі у такому задоволенні. Нехай у чашки розливається терпкий чай, а варенька буде гідним доповненням до нього. Швидкий рецепт із соком ананасу та лимонною кислотою
Продовжуємо тропічну тему. Зануримо овочеву м’якоть у ароматний сік ананасів. А приготуються соковиті ласощі за кілька кроків. Це буде дуже швидко.
Приступаємо до створення куркумно-ананасових ласощів. Воно залишить незабутній та екзотичний слід на ваших враженнях. Нам знадобиться (приблизно на 4-5 л. страви):
- 4 кг цукіні;
- 1 л. ананасового соку;
- 2 склянки цукру;
- 2 ч. л. лимонної кислоти; 0.5 ч. л. меленої куркуми; 45 гр. ванільного цукру.
Етапи приготування:
1. Відправте сік у каструлю і додайте до нього цукор та лимонну кислоту. Ретельно перемішайте компоненти.
Купуйте сік у коробках – у тетра паку. 2. Потім додайте в каструльку ванільного цукру. Ссипте її частинами, пробуючи на смак майбутні ласощі, тому що надмірна кількість приправи може дати гіркоту. Знову все перемішайте.
3. Потім з’єднайте ласощі з куркумою і ще раз завадіть. Поставте каструлю на вогонь і доведіть її до кипіння.
4. Беремося за кабачки. Чисті та очищені овочі наріжте на маленькі квадратики однакового розміру. 5. Покладіть шматочки овочів у киплячий ананасовий сік. Перемішуючи інгредієнти, зменште газ у конфорці до мінімуму і варіть блюдо ще 20 хвилин.
6. Залишилося розлити смакову страву по стерильним банкам і закупорити їх чистими кришками. Охолілі банки переверніть і укутайте у щось тепле. За кілька годин приберіть їх у прохолодне місце. Смак, колір, краса… Нехай баночка золотистого десерту додасть промінчика радості та осяє вашу кухню тропічною різноманітністю. Насолоджуйтесь кожною ложечкою. Консервовані кабачки в ананасовому соку
Закатка кабачків з ананасовим соком не забирає багато часу і не є особливо вигадливим процесом. Залежно від нюансів рецепту приготування бажаної заготівлі може бути розділене на кілька етапів або виконане в один прийом. з насінням.
- Нарізку доповнюють сиропом з цукру та соку, який в окремих випадках розбавляють водою.
- Кабачки в ананасовому соку за бажанням доповнюють іншими фруктами, і дотримуючись рекомендацій рецепту, готують у вигляді компоту, варення або скибочок у сиропі.
- Ананасовий сік можна вибрати будь-який покупний. Навіть найбюджетніші варіанти чудово проявляють себе в подібних заготівлях. Кабачки з ананасовим соком кружальцями. замінити його при приготуванні салатів піци чи інших страв. Крім того, соковитими ароматними скибочками можна просто поласувати, подавши їх на десерт або як низькокалорійний перекус.
- кабачки – 1 кг;
- ананасовий сік – 350 мл;
- цукор – 0,5 склянки;
- кислота лимонна – 2/3 ч. ложки.
- Очищені кабачки нарізають кружками сантиметрової товщини.
- Вирізають середину з насінням.
- Змішують сік із цукром, лимонною кислотою, доводять до кипіння.
- Закладають у сироп скибочки, проварюють 15 хвилин.
- Расфасовують киплячу масу по стерильним банкам, укупорюють кабачки з ананасовим соком на зиму, укутують до остигання.
Варіння з кабачків з ананасовим соком – рецепт
img> Кабачки в ананасовому соку на зиму, рецепт яких буде викладено далі, гідно оцінять ласуни. Ласощі, заготовлені у вигляді варення, здивують оригінальністю та вишуканим смаком. Для більшої насиченості разом із соком можна додати нарізану м’якоть тропічного фрукта. Причому не обов’язково шукати свіжий плід: і консервовані скибочки цілком пригодяться для цієї мети.
- кабачки – 1 кг; ананасовий сік – 200 мл; >цукор – 1 кг;
- ананаси – 200 г;
- кислота лимонна – 0,5 ч. ложки.
- Кабачки очищають, нарізують кубиками.
- З соку та цукру варять сироп, закладають у нього кабачкову нарізку, додавши і ананаси, залишають до остигання.
- Нагрівають масу, кип’ятять 15 хвилин, остуджують.
- Повторюють цикл варіння та остигання ще 2 рази.
- При останньому нагріванні додають лимонну кислоту, проварюють варення з кабачків з ананасовим соком пару хвилин, розливають по банках, укупорюють.
Компот з кабачків з ананасовим соком
Рецепт компоту з кабачків з ананасовим соком дозволить одночасно отримати відмінний на смак і ласий десерт, від якого буде просто без розуму дітлахи, а господині знайдуть йому застосування у випічці, фруктових салатах чи інших стравах. Особливий шарм заготівлі та дивовижний аромат додасть сік апельсина.
- кабачки – 1,5 кг;
- ананасовий сік – 1 л; г;
- апельсин – 1 шт.;
- кислота лимонна – 2/3 ч. ложки.
- Кабачки очищають, нарізають тонкими кружками, вирізають середину.
- Отримані кільця закладають у суміш ананасового та свіжовіджатого апельсинового соку, залишають на годину.
- Додають у заготівлю цукор, лимонну кислоту, кип’ятять 5 хвилин.
- Розливають компот разом з кільцями по стерильним банкам, укупорюють, тепло укутують.
Ананаси з кабачків з ананасовим соком
Кабачки в ананасовому соку на зиму, простий рецепт яких буде представлений нижче, вдаються максимально наближеними до смаку до ананасів. Дегустатори, не обізнані про нюанси приготування ласощів, не здогадуються про справжнє походження базового компонента заготівлі та приймають овоч за тропічний фрукт. - кабачки – 1 кг; мл;
- цукор – 200 г;
- ванілін – на кінчику ножа;
- кислота лимонна – 2/3 ч. ложки.
ul>
- Очищають кабачки, нарізають кружальцями, вирізають середину, отримуючи кільця.
- Змішують сік, цукор, лимонну кислоту та ванілін, дають суміші закипіти, закладають у неї кабачкові кільця.
>
- Кип’ятять кабачки під ананаси в ананасовому соку 15 хвилин, дбайливо помішуючи.
- Розкладають ласощі по стерильним банкам, закупорюють, укутують.
Кабачки з аличою як ананаси – рецепт
Здивувати домочадців та гостей вдасться також, якщо приготувати кабачки як ананаси на зиму з аличою. Овочеві скибочки просочуються ласим сиропом, що отримується за рахунок використання кислих фруктових плодів і соку, і набувають характерного смаку, за своїми характеристиками схожого з консервованими ананасами. - кабачки – 1,2 кг;
- алича – 600 г;
- вода – 1,5 л;
- ананасовий сік – 500 мл;
- цукор – 600 г.
- На дно стерильних банок укладають аличу та нарізані скибочками очищені кабачки.
- Кип’ятять воду з